Vleesprijzen Europese Unie stegen in een jaar met 3,3%

bron: FoodPro Network
In februari 2024 was de prijs van vlees in de Europese Unie 3,3% hoger dan in februari 2023. De prijs voor varkensvlees was 5,7% hoger, voor lams- en geitenvlees was dat 4,5% en rund- en kalfsvlees was 3% duurder dan een jaar eerder. Voor pluimveevlees daalde prijs met 1,6% ten opzichte van februari 2023.
De afgelopen drie jaar waren de jaarlijkse inflatiecijfers voor vlees tussen april 2022 en maart 2023 het hoogst, met jaarlijkse mutatiepercentages van meer dan 10%. Het hoogste tarief werd geregistreerd in februari 2023 toen de prijs 17,3% hoger lag dan in februari 2022. De jaarlijkse stijging van de prijzen van rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees en geit bleef de afgelopen drie jaar onder de 15%. De prijzen van pluimvee en varkensvlees vertoonden grotere schommelingen.
In februari 2024 rapporteerden de meeste landen in de Europese Unie een prijsstijging voor vlees, vergeleken met februari 2023. De hoogste stijgingen waren er in Bulgarije, Roemenië en Kroatië waar vlees meer dan 7% duurder werd. Daarentegen registreerden Tsjechië, Finland en Denemarken een daling van de vleesprijzen.
Laatste nieuws
-
25 apr Nestlé wil koffieteelt verduurzamen
-
25 apr Hoe een ERP voor voedselproductie de 6 belangrijkste stappen in de productie van producten vergemakkelijkt
-
24 apr Nestlé profiteert van prijsverhogingen
-
24 apr PepsiCo rekent op hogere kosten door importheffingen Trump
-
24 apr Minder omzet Unilever door verkoop merken
-
24 apr Omzet Danone stijgt
-
24 apr Dit zijn de BRCGS, IFS en FSSC 22000 opleidingseisen
-
24 apr De minder bekende voordelen van ERP-software voor de levensmiddelenindustrie belichten
-
23 apr Aantal bestellingen Just Eat Takeaway neemt af
-
23 apr Nestlé investeert in onderzoek naar klimaatbestendigere koffieteelt
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan