Milcobel heeft nieuwe CEO

Milcobel heeft een opvolger gevonden voor Nils van Dam. Per 1 juli is Peter Grugeon de nieuwe CEO. Hij heeft uitgebreide ervaring in de voedings- en zuivelsector.

Met Grugeon haalt Milcobel een ervaren manager binnen. De bio-ingenieur was voorheein in verschillende managementfuncties actief zowel in eigen land als internationaal bij onder andere Greenyard, Puratos en Vandemoortele. Bij Inex voerde hij een grondige transformatie door.

Grugeon moet bij de zuivelcoöperatie zowel rust brengen en moedige beslissingen nemen, aldus het persbericht. “Peters zuivelervaring is een sterk pluspunt. Hij begrijpt de uitdagingen waar zowel de melkveehouderij als de zuivelsector vandaag mee te kampen hebben. Dankzij zijn uiteenlopende functies heeft Peter een goed zicht op de complexiteit van de volledige keten en brengt hij niet enkel commerciële maar ook operationele ervaring met zich mee”, aldus voorzitter Betty Eeckhaut.

“Wat mij betreft moeten we een coöperatie runnen als een familiebedrijf. We moeten elke steen omdraaien om te zorgen dat we finaal bottom-line een goed resultaat neerzetten en voldoende winst maken om onze leden ook effectief die meerwaarde te bieden. Een marktconforme melkprijs is daarbij de basis. Maar willen we ook meer teruggeven aan onze leden, dan kan dat enkel als we een efficiënte organisatie zijn, waar we net als elk ander bedrijf streven naar maximalisatie van ons resultaat”, aldus Grugeon.

Begin dit jaar zette Milcobel de samenwerking met CEO Van Dam stop door een verschil in visie.

Laatste nieuws