Crisp introduceert een blikje biodiversiteit

Crisp viert de Internationale Dag van de Biodiversiteit, een initiatief van de Verenigde Naties om het belang van biodiversiteit in de kijker te zetten. Daarvoor lanceert de online supermarkt een dorstlesser die de wereld beter én smaakvoller maakt. Crisp bracht streekbrouwers Van Moll uit Eindhoven samen met de specialisten in biodiverse gewassen van Wilder Land. Het smaakvolle resultaat van deze collab is een kruidig, alcoholarm en biodivers biertje: Crisp Wilder Blond. Het bier heeft ook Vlaamse inbreng: de kamille en vlierbloesem komen van de velden van (on)kruid uit Lievegem, Oost-Vlaanderen.

Proosten op een wilder leven

Crisp gelooft dat uitdagingen in de voedselketen tastbaar gemaakt kunnen worden door ze te laten ervaren. Of beter nog: te laten proeven. Dat doen ze door ze een prominente plaats te geven in het assortiment. Eerst was er het Emmertje Blond, een licht troebel blond bier gemaakt van bedreigd oergraan, exclusief ontwikkeld door brouwerij Jopen Bier voor Crisp. Samen met het Amsterdamse YAYA lanceerde Crisp dan weer Gekneusde Kombucha, gemaakt van reststromen zacht fruit. Wilder Blond is het nieuwste grensverleggend product in de reeks. Het is een 0,3% blond biertje met de zachte smaken van de kruidenblend van Wilder Land waarin je het wilde leven proeft.

“De biodiverse kruiden van Wilderland geven het biertje een bloemig karakter. Samen met de brouwers van Van Moll kozen we voor een fijne mix van gerst, tarwe en rogge, aangevuld met de lichtbittere hopsoort Talisman. Super smaakvol!”, aldus Berend Brugts, category manager bij Crisp.

Wilder Land plant op boerenvelden, weilanden en akkers tientallen vierkante meter bloemen en (on)kruiden aan. Die geven een fijn thuis aan honderden soorten vlinders, bijen en andere bestuivers. Ook Vlamingen Torsten en Brecht van (on)kruid uit Lievegem werden geïnspireerd door Wilder Land en werken sinds twee jaar met hen samen. Ze verbouwen (on)kruiden als goudsbloem, duizendblad, korenbloem & kamille en verdubbelden ondertussen al in oppervlakte. Hun kamille en vlierbloesem kan je oa. terugvinden in het nieuwe Wilder Blond. Met Wilder Blond draag je slok voor slok bij aan meer biodiversiteit in de lage landen. Wilder Blond is natuurherstel waar je met plezier op klinkt.

Laatste nieuws