PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne

PepsiCo gaat de productie in haar fabriek in het Belgische Veurne flink verhogen en verduurzamen: een investering van meer dan 200 miljoen euro die ook 150 banen zal opleveren.

De fabriek in Veurne hoort bij de grootste productielocaties voor chips en snacks van PepsiCo in Europa, met negen productielijnen op een fabrieksoppervlakte ter grootte van acht voetbalvelden. PepsiCo produceert er ongeveer 83.000 ton chips per jaar, meer dan twee miljoen zakken per dag, voor de merken Lay’s, Doritos en Cheetos. De producten worden verkocht in veertien landen.

De komende jaren wil PepsiCo de productie met 35% verhogen naar 115.000 ton per jaar. Het aantal medewerkers in Veurne zou dan groeien van 650 naar 800. Dat heeft PepsiCo donderdag aangekondigd tijdens een bezoek van premier Alexander De Croo aan de chipsfabriek.

De totale investering zal ruim 200 miljoen euro bedragen. “Vanwege haar strategische ligging in België, tussen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, kiezen we resoluut voor onze fabriek in Veurne om deze belangrijke investeringen te doen”, aldus algemeen directeur Miet Delmotte van PepsiCo BeLux.

Laatste nieuws