IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
bron: FoodPro Network Belgium
RIJEN - Om de uitdagingen van voedsel- en zuivelfabrikanten in hun complexe productieprocessen te verkennen, interviewde IDC Senior Research Director en leider van Future of Operations European Practice Jan Burian Joris Aarts, CFO van de in Nederland gevestigde kaasmaker Amalthea.
Aarts vertelde over de ervaring van het bedrijf met het optimaliseren van de opbrengsten en het verbeteren van de winstgevendheid door gebruik te maken van een AI-aangedreven oplossing die mogelijk wordt gemaakt via een cloudinnovatieplatform. Hij onthulde hoe Amalthea honderdduizenden euro’s per jaar kan besparen door de melkopbrengst met slechts 1% te verhogen.
IDC voorspelt dat in 2026 75% van de grote ondernemingen zal vertrouwen op AI-gebaseerde processen om de efficiëntie van bedrijfsmiddelen te verbeteren, toeleveringsketens te stroomlijnen en de productkwaliteit in diverse en gedistribueerde omgevingen te verbeteren.
Download IDC’s Perspectief om de belangrijkste conclusies en aanbevolen acties te bekijken.
Bron: Infor - partner FoodPro Network
Foto: Amalthea
Laatste nieuws
-
10 sep Welke supermarktketens zijn er in het Verenigd Koninkrijk en wat is hun marktaandeel?
-
10 sep Nespresso lanceert koffieassortiment met composteerbare capsules
-
10 sep Hoe ziet de voedingsindustrie eruit in Spanje?
-
10 sep Aldi wil er 700 Europese winkels bij tegen 2026
-
10 sep Eroski: "Nutri-Score leidt tot gezonder koopgedrag”
-
09 sep Deens onderzoek gericht op plantaardige alternatieven voor ei-ingrediënten
-
09 sep Intrafood:24: Ingrediënten & inspiratie voor innovatie in de voedingsindustrie 25 & 26 september
-
09 sep 7-Eleven wil hoger bod van Couche-Tard
-
09 sep Amazon stopt met kassaloze winkels: mensen doen nog altijd bijna al het werk
-
09 sep Danone onderdeel van nieuw precisie fermentatie project
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan