IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
![](/img/news/003721.jpg)
bron: FoodPro Network Belgium
RIJEN - Om de uitdagingen van voedsel- en zuivelfabrikanten in hun complexe productieprocessen te verkennen, interviewde IDC Senior Research Director en leider van Future of Operations European Practice Jan Burian Joris Aarts, CFO van de in Nederland gevestigde kaasmaker Amalthea.
Aarts vertelde over de ervaring van het bedrijf met het optimaliseren van de opbrengsten en het verbeteren van de winstgevendheid door gebruik te maken van een AI-aangedreven oplossing die mogelijk wordt gemaakt via een cloudinnovatieplatform. Hij onthulde hoe Amalthea honderdduizenden euro’s per jaar kan besparen door de melkopbrengst met slechts 1% te verhogen.
IDC voorspelt dat in 2026 75% van de grote ondernemingen zal vertrouwen op AI-gebaseerde processen om de efficiëntie van bedrijfsmiddelen te verbeteren, toeleveringsketens te stroomlijnen en de productkwaliteit in diverse en gedistribueerde omgevingen te verbeteren.
Download IDC’s Perspectief om de belangrijkste conclusies en aanbevolen acties te bekijken.
Bron: Infor - partner FoodPro Network
Foto: Amalthea
Laatste nieuws
-
26 jul PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
26 jul Podcasts voor de Food & Beverage sector
-
26 jul Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
-
25 jul Nestlé boekt iets meer omzet
-
25 jul Omzet Unilever stijgt met 4,1 procent
-
25 jul Amerikaanse start-up maakt kweekzuivel met CO2 als hoofdingrediënt
-
25 jul Oatly verbetert brutomarge
-
25 jul FrieslandCampina blijft last houden van een dalende melkaanvoer
-
25 jul Wat zijn de voor- en nadelen van vleesvervangers?
-
24 jul Milcobel wil Ysco verkopen aan Davidson Kempner
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan