Vegan Food Group neemt Duitse fabrikant Tofutown over

De Britse Vegan Food Group neemt het Duitse bedrijf Tofutown over. Daarmee zal de groepsomzet van het Britse bedrijf toenemen tot meer dan 100 miljoen. Tofutown dat 40 jaar geleden werd opgericht produceert en verkoopt biologische tofu, smeersels en vleesvervangers. Die producten worden met name afgezet in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De jaaromzet bedraagt circa 60 miljoen euro.  

Het hoofdkantoor van Tofutown is gevestigd in Wiesbaum in Nordrhein-Westfalen. Daarnaast heeft het bedrijf een grote productievestiging in Lüneburg in de deelstaat Niedersachsen. Het bedrijf levert aan grote supermarktketens zoals Aldi, Lidl, DM en Edeka onder private labels en ook met het eigen merk Tofutown.

Vegan Food Group groeit door de overname sterk in productiecapaciteit in plantaardige voeding en telt daardoor meer dan 300 werknemers. Vegan Food Group is voortgekomen uit VFC Foods dat in december 2020 door chef-kok Adam Lyons en Veganuary-oprichter Matthew Glover werd opgericht. De nieuwe holdingmaatschappij, die in 2023 ook Meatless Farm en Clive's Purely Plants overnam, heeft een assortiment van 80 producten in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Producten van het bedrijf worden in circa 21.000 winkels verkocht.

Vegan Food Group heeft een aandelenkoopovereenkomst gesloten om alle aandelen in Tofutown te verwerven. De voltooiing hiervan is afhankelijk van de definitieve institutionele goedkeuring, maar wordt binnenkort verwacht.

Laatste nieuws