Aldi wil er 700 Europese winkels bij tegen 2026

ESSEN - Aldi Nord komt met een miljardenplan om in drie jaar tijd 700 nieuwe vestigingen te openen. Half september creëerde Aldi een aparte holding voor zijn niet-Duitse Europese activiteiten. Eerder kwam er daarnaast een herschikking in het bestuur waarbij het laatste lid van de oprichtersfamilie Albrecht vertrok uit het operationele management.

De nieuwe structuur heeft een ambitieus doel: Aldi wil tegen 2026 6.000 Europese vestigingen hebben. Aldi wil hiervoor 700 nieuwe vestigingen openen. De grootste groei zou moeten komen in Frankrijk, Polen en Spanje, aldus Lebensmittel Zeitung.

De geplande uitbreiding van Aldi komt niet geheel als verrassing. Eind 2022, toen de Duitse supermarktketen zijn deuren in Denemarken sloot vanwege te weinig mogelijkheden, kondigde het al aan te willen focussen op de 8 landen met duurzame groeimogelijkheden: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Portugal en Spanje.

Het geld voor de expansie komt van de familie Albrecht, aldus Lebensmittel Zeitung. Daarnaast gaat er ook meer geld naar de optimalisatie van de logistiek.

Laatste nieuws