Pieter Pot vraagt klanten opnieuw te investeren

ROTTERDAM - De online verpakkingsvrije supermarkt Pieter Pot vraagt klanten voor de tweede keer om te investeren in het bedrijf. Eerder haalde Pieter Pot op deze manier een half miljoen euro op. Pieter Pot is een online verpakkingsvrije winkel die eten aan huis bezorgt in weckpotten en glazen flessen. Daarmee wil het bedrijf de afvalstroom terugbrengen. Maar winstgevend is het nog niet. Dat meldt Nu.nl.

Na een dreigend faillissement aan het begin van 2023 scherpten leveranciers hun eisen aan. Ze wilden eerst geld zien en dan pas producten leveren. Hierdoor waren steeds minder producten op voorraad bij Pieter Pot. Afgelopen zomer vroeg Pieter Pot daarom aan zijn klantenkring geld op hun account te storten, dan kregen ze daar meer boodschappengeld voor terug. Het leverde een half miljoen euro aan cashflow op, maar inmiddels hebben veel klanten hun geld opgemaakt aan voeding.

Dankzij de eerste half miljoen euro aan cashflow is het assortiment van Pieter Pot weer tot driekwart aangevuld, aldus CEO Jouri Schoemaker tegen Nu.nl. "Het was een tijdelijke oplossing, maar het zette nog niet genoeg zoden aan de dijk." Met een tweede investeringsronde hoopt hij het assortiment verder aan te vullen en uit te breiden.

Het streefbedrag van de tweede ronde ligt "ergens tussen 1 en 2 miljoen euro", aldus Schoemaker. Klanten kunnen hun inleg weer op hun account laten staan om later boodschappen van te doen. "Dat zijn leningen voor de heel korte termijn", aldus de CEO. Vanaf medio oktober wordt het ook mogelijk om de inleg om te zetten in aandelen.

Wanneer er genoeg geld binnenkomt, wil het bedrijf naast bijvoorbeeld pasta en noten ook gekoeld voedsel, groente en fruit opnemen in het assortiment. "De grootste crux zit hem in de dagelijkse boodschappen", aldus Schoemaker. Als mensen meer kunnen bestellen op één plek komen ze vaker terug, is het idee.

Gekoelde producten zijn wel lastiger om in een circulaire verpakking te krijgen. "Dat is een uitdaging", aldus Schoemaker. "Maar we blijven strijden en ontwikkelen voor het afvalvrije systeem."

 

Bron: Nu.nl





Laatste nieuws