Cargill gebruikt big data om beschikbaarheid fabriek te verhogen

VIANEN - “We focussen bij het gebruik van big data vooral op het verhogen van de beschikbaarheid van de fabriek," aldus Berend Lindeman. Cargill is 18 jaar geleden begonnen om Reliability als een aparte discipline te zien. “Nu zijn we op het moment aangekomen waar we worden ‘geblokkeerd’ door gebrek aan informatie. We investeren daarom in sensoren.”

Berend Lindeman, Maintenance & Reliability Lead Sweeteners bij Cargill vertelt dat Cargill data naar echte informatie probeert te vertalen en niet alleen als cijfers te zien. Lindeman houdt op het Food Technology Event tijdens de sessie Efficiënter Produceren een lezing getiteld:Hoe kunnen foodbedrijven onderhoud verbeteren Big Data?

Strategie

"We gebruiken data van sensoren, specifieke equipment signalen en productiedata om trends te bepalen waarmee we vergelijken of onze bestaande maintenance-strategieën kloppen. Als we een afwijking constateren, analyseren we de datasets om na te gaan of het een voorspelbare afwijking was. Dit is meteen een trigger voor een verbeteringstraject.” 

Voor de aanschaf van nieuwe machines of implementatie van nieuwe processen wordt het reliability team ingeschakeld om al in de design- en aankoopfase te zorgen dat Cargill voldoende data (en dus informatie) kan verzamelen om de betrouwbaarheid te waarborgen. Cargill gebruikt de data ook de andere kant op. “We gebruiken de data uit de machine om de fabrikant te laten wat wel en wat niet met zijn machine kan.”

Sensoren

We zoeken naar machines met ingebouwde sensoren, maar die zijn er nog niet zoveel. Meer keus is er in sensoren voor machines. Er is meer op de markt dan we kunnen gebruiken. Het is belangrijk waar we welke sensor kunnen gebruiken en of het fabrieksbestendig is.”

Het Food Technology Event wordt gehouden 1 december in Vianen.





Laatste nieuws