Coca-Cola: lagere omzet en winst

ATLANTA – 's-Werelds grootste frisdrankproducent Coca-Cola heeft de omzet in het derde kwartaal van het jaar wederom zien dalen. De winst is met 1,1 miljard dollar ook lager dan een jaar geleden. Coca-Cola kampte onder meer met negatieve wisselkoerseffecten, aldus het Amerikaanse bedrijf bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Zonder negatieve wisselkoerseffecten zou de autonome omzet met 3 procent zijn gestegen.

Daling van 7%

Coca-Cola noteerde in het derde kwartaal een omzet van 10,6 miljard dollar. Dit was 7 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Analisten hadden de omzet van Coca-Cola 10,5 miljard dollar geschat. Coca-Cola deed het vooral goed met kleinere, winstgevende verpakkingen. In de meer ontwikkelde landen kiezen consumenten steeds vaker voor gezonder drinken.

Onder de streep resteerde een winst van 1,1 miljard dollar. Een jaar eerder kwam de winst uit op 1,4 miljard dollar. Coca-Cola zegt op schema te liggen dit jaar de kosten met 600 miljoen dollar naar beneden te brengen.





Laatste nieuws