Langere houdbaarheid melk door controle over bacteriën

DAVIS - Het bepalen van de type bacteriën in melk zou de houdbaarheid verlengen en daardoor ook zorgen voor minder verspilling. Aldus onderzoek van University of California-Davis dat gepubliceerd is in het tijdschrift mBio.

Het onderzoek van de University of California-Davis toont aan dat de bacteriën in rauwe melk erg divers en seizoensgebonden zijn. De basismicrobiota is echter wel altijd hetzelfde. De bacteriën Streptococcus, staphylococcus en Clostridiales zijn hoe dan ook in melk aanwezig.

Hoofdonderzoeker Maria Marco, hoogleraar bij de Department of Food Science & Technologie aan UC-Davis zegt dat het inmiddels duidelijk is wat er in melk zit en er mogelijk voor kan zorgen dat zuivelfabrikanten de kwaliteit, veiligheid en houdbaarheid kunnen verbeteren.

De volgende stap is te  kijken in hoeverre het controleren van de bacteriën effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het product.

Bekijk hier het volledige onderzoek





Laatste nieuws