Langere houdbaarheid melk door controle over bacteriën
bron: FoodPro Network
DAVIS - Het bepalen van de type bacteriën in melk zou de houdbaarheid verlengen en daardoor ook zorgen voor minder verspilling. Aldus onderzoek van University of California-Davis dat gepubliceerd is in het tijdschrift mBio.
Het onderzoek van de University of California-Davis toont aan dat de bacteriën in rauwe melk erg divers en seizoensgebonden zijn. De basismicrobiota is echter wel altijd hetzelfde. De bacteriën Streptococcus, staphylococcus en Clostridiales zijn hoe dan ook in melk aanwezig.
Hoofdonderzoeker Maria Marco, hoogleraar bij de Department of Food Science & Technologie aan UC-Davis zegt dat het inmiddels duidelijk is wat er in melk zit en er mogelijk voor kan zorgen dat zuivelfabrikanten de kwaliteit, veiligheid en houdbaarheid kunnen verbeteren.
De volgende stap is te kijken in hoeverre het controleren van de bacteriën effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het product.
Bekijk hier het volledige onderzoek
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei Meer zuivelverwerkers met CO2-doelen, doorberekenen kosten lastig
-
17 mei Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
17 mei Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan