Lange wachttijden voor thuislevering Delhaize

GENT - De vernieuwde dienst voor thuislevering bij supermarktketen Delhaizeis een groot succes. Daardoor loopt de wachttijd in sommige steden hoog op, soms tot zelfs een hele week. Delhaize belooft dat de wachttijden binnenkort korter zullen worden.

Klanten die boodschappen bestellen in Gent en die thuis willen laten leveren, moeten een volledige week wachten. In Brussel en Antwerpen moet er minstens vijf dagen gewacht worden op de boodschappen.

Delhaize erkent het probleem en geeft toe dat ze nog aan het zoeken zijn naar de juiste logistieke invulling van de dienst. “We krijgen honderden bestellingen per dag binnen. We hebben dat niet onderschat, we zitten nog in de fase dat we aan het aftasten zijn. Dit bewijst vooral dat onze nieuwe dienst een enorm succes is”, aldus woordvoerder Roel Dekelver tegen De Tijd.

Op korte termijn zal de capaciteit dan ook verhoogd worden en wordt er bekeken hoe de bestelwagens verschillende leveringen beter kunnen combineren, zodat ze sneller kunnen worden afgehandeld. “Dat zou de wachttijden op korte termijn redelijker moeten maken.” Voorlopig wil Delhaize nog geen beloftes doen rond de levertijd. “We kunnen niet beloven dat het snel mogelijk wordt om 's avonds te bestellen en de volgende dag uw boodschappen aan huis te krijgen. De meeste mensen zitten daar ook niet op te wachten”, aldus Dekelver.





Laatste nieuws