EFSA: 'Weinig residuen van antibiotica in vlees, melk en eieren'

bron: FoodPro Network
De niveaus van residuen van diergeneesmiddelen en andere stoffen die in vlees en ander dierlijk voedsel worden aangetroffen in de Europese Unie zijn laag. Dat meldt de EFSA in een rapport waarbij is gekeken naar verschillende groepen stoffen, waaronder hormonen, antibiotica, milieuverontreinigende stoffen, verboden stoffen en andere diergeneesmiddelen. Het betreffen cijfers uit 27 lidstaten van de Europese Unie en uit IJsland en Noorwegen over het jaar 2022.
In 2022 bedroeg het percentage monsters waarin een afwijking werd gevonden gemiddeld 0,18%. Dat cijfer is vergelijkbaar met de voorgaande 13 jaar, waarin het percentage afwijkende monsters varieerde van 0,17% tot 0,37%. Voor 2021 bedroeg het cijfer 0,17%. Het algemene niveau van niet-naleving in gerichte steekproeven bedroeg 0,27%, wat vergelijkbaar is met de voorgaande vier jaar en licht hoger dan in 2021 toen het cijfer op 0,24% lag.
Laatste nieuws
-
21 mei Zweeds keukenproduct kan houdbaarheid van voedsel met drie keer verlengen
-
21 mei Waarom uw bedrijf een sectorspecifieke ERP nodig heeft om de ROI te maximaliseren
-
20 mei Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
20 mei Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
-
19 mei Diageo denkt dat heffingen honderden miljoenen kosten
-
19 mei Franse voedingsbedrijven zetten in op extra omzet uit plantaardige producten
-
19 mei LI-5600, een etiket boven én onderaan! (video)
-
16 mei Colruyt krijgt akkoord voor overname Delitraiteur
-
16 mei GFSI erkende standaarden: enkele voor- en nadelen
-
16 mei Hoe maak je voedselveiligheid onderdeel van de hele organisatie?
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan