Volledige traceerbaarheid cacaobotertank Barry Callebaut
bron: FoodPro Network Belgium
ZUNDERT - De Zwitserse chocoladegigant Barry Callebaut installeert een nieuwe cacaobotertank voor Tony’s Chocolonely om volledige traceerbaarheid te garanderen.
Barry Callebaut heeft een nieuwe cacaobotertank geïnstalleerd om cacaoboter te verwerken die rechtstreeks wordt ingekocht bij partnercoöperaties in Ivoorkust van Tony’s Chocolonely. Door de nieuwe samenwerking wordt alle cacao in de chocolade traceerbaar omdat de cacaomassa al werd gemaakt van traceerbare cacaobonen.
“De cacaobonen voor onze cacaomassa worden traceerbaar ingekocht, vervoerd en verwerkt. In het proces van het maken van cacaomassa is geen dedicated Tony’s Chocolonely tank nodig omdat de cacaomassa niet wordt opgeslagen. Bij cacaoboter gebeurt dat wel, omdat cacaoboter tijdens het proces van chocolade maken wordt toegevoegd”, aldus Pascal van Ham, marketing manager van Tony’s Chocolonely.
De cacaopoeder die overblijft na productie wordt voor een deel gebruikt in chocolademelk, de rest wordt verkocht aan Barry Callebaut.
Laatste nieuws
-
17 mei PepsiCo investeert meer dan 200 miljoen euro in chipsfabriek in Veurne
-
17 mei Fonterra overweegt activiteiten in consumentenproducten te verkopen
-
17 mei Haribo en Lidl bereiken akkoord
-
17 mei Crisp introduceert een blikje biodiversiteit
-
17 mei Meer zuivelverwerkers met CO2-doelen, doorberekenen kosten lastig
-
17 mei Waarom u ERP-functionaliteit voor voedselveiligheid nodig hebt
-
17 mei Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
16 mei Asda stort zich op huizenmarkt
-
16 mei Milcobel heeft nieuwe CEO
-
16 mei eBook | Versterk je supply chain: Beheers veerkracht en flexibiliteit
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan