Volledige traceerbaarheid cacaobotertank Barry Callebaut

ZUNDERT - De Zwitserse chocoladegigant Barry Callebaut installeert een nieuwe cacaobotertank voor Tony’s Chocolonely om volledige traceerbaarheid te garanderen.

Barry Callebaut heeft een nieuwe cacaobotertank geïnstalleerd om cacaoboter te verwerken die rechtstreeks wordt ingekocht bij partnercoöperaties in Ivoorkust van Tony’s Chocolonely. Door de nieuwe samenwerking wordt alle cacao in de chocolade traceerbaar omdat de cacaomassa al werd gemaakt van traceerbare cacaobonen. 

 “De cacaobonen voor onze cacaomassa worden traceerbaar ingekocht, vervoerd en verwerkt. In het proces van het maken van cacaomassa is geen dedicated Tony’s Chocolonely tank nodig omdat de cacaomassa niet wordt opgeslagen. Bij cacaoboter gebeurt dat wel, omdat cacaoboter tijdens het proces van chocolade maken wordt toegevoegd”,  aldus Pascal van Ham, marketing manager van Tony’s Chocolonely.

De cacaopoeder die overblijft na productie wordt voor een deel gebruikt in chocolademelk, de rest wordt verkocht aan Barry Callebaut.





Laatste nieuws