Nieuw Ahold Delhaize start met groei

ZAANDAM – Het nieuwe supermarktbedrijf ontstaan uit een fusie tussen Ahold en Delhaize heeft vorig kwartaal de omzet zien groeien. Topman Dick Boer spreekt van een ‘aanzienlijke vooruitgang’.

Ahold Delhaize meldt een omzetgroei van 2,6 procent in het derde kwartaal. De totale omzet kwam uit op 14,5 miljard euro. De cijfers van vorig jaar zijn daarbij aangepast om de gevolgen van de in juli afgeronde fusie te kunnen aangeven. Het concern zag de operationele winst met 4 procent toenemen tot 513 miljoen euro.

Groei Albert Heijn en online

Met name in Nederland groeide de verkopen hard, wat blijkt uit de eerste gezamenlijke kwartaalcijfers van het fusiebedrijf. De verkopen in Nederland namen met ruim 4 procent toe. Met name ingegeven door een sterke groei van Albert Heijn en online. Delhaize noteerde in België een plus van bijna 2 procent.

Topman Boer: 'aanzienlijke vooruitgang'

Topman Dick Boer sprak van aanzienlijke vooruitgang in de eerste maanden van het nieuwe bedrijf. Op 7 december presenteert Boer meer gedetailleerde plannen naar aanleiding van de fussie tussen Ahold en Delhaize.

Ahold Delhaize boekte een nettowinst van 236 miljoen euro





Laatste nieuws