Amerikaans investeringsfonds CD&R wint strijd om Britse supermarktketen Morrisons

LONDEN - Investeringsfonds Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) heeft afgelopen weekend nipt de strijd om Morrisons gewonnen met een bod van circa 8,3 miljard euro.

Tijdens de veiling die afgelopen zaterdag plaatsvond bood CD&R 287 pence per aandeel, aldus de BBC. Hiermee bood het slechts één pence per aandeel meer dan rivaal Fortress Investment Group. De aandeelhouders van Morrisons moeten zich nu nog wel definitief uitspreken over de deal. Dat zal gebeuren op 19 oktober.

De strijd om de vierde supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk begon in juni van dit jaar met een onverwacht bod van circa 6,4 miljard euro door CD&R. Daarop volgde al snel een tegenbod van het Amerikaanse investeringsfonds Fortress, dat 7,4 miljard euro bood. Uiteindelijk werd beslist om de overnamestrijd te beslechten via een zelden gebruikt veilingproces.

Morrisons wordt beschouwd als een interessant overnamedoelwit omdat de supermarktketen zelf nog eigenaar is van het grootste deel van z'n vastgoed. Daarnaast hanteert de supermarktketen een geïntegreerd bedrijfsmodel met eigen productiefaciliteiten en zelfs een eigen vissersvloot. Ook heeft de Britse supermarktketen een partnership met Amazon.





Laatste nieuws