PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
24 apr 2024 13:15
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
PepsiCo heeft de recepturen voor producten van Lay's aangepast waardoor ze volgens het bedrijf 25% minder zout bevatten dan vergelijkbare aardappelchips van andere aanbieders in de markt. PepsiCo maakt er voor gebruik van een innovatieve toepassing van zoutdeeltjes, een aanpassing in de ingrediëntenselectie en aroma's om zo dezelfde smaken te kunnen blijven leveren.
Ook wordt het bakproces voor de Lay's chips in de fabriek in Broek op Langedijk verduurzaamd. Samen met Eneco bouwt PepsiCo daar aan een energieproject waarbij begin 2025 de chips voor een groot deel gebakken zal worden door energie uit wind en zon die naast de fabriek zal worden opgeslagen.
Laatste nieuws
-
06 mei Foodmerken zien brood in mukbang
-
06 mei Is vertical farming echt het antwoord op het waarborgen van de voedselzekerheid in de wereld?
-
03 mei Voedselprijzen voor het eerst sinds juli weer gestegen
-
03 mei Duitse bedrijven produceerden in 2023 voor 583,2 miljoen euro vleesvervangers
-
03 mei Zuivelbedrijven moet inspelen op daling van de melkaanvoer
-
03 mei Vraag en aanbod effectief afstemmen in de AGF-sector
-
03 mei Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
-
02 mei Unilever: import en export met Rusland gestopt
-
02 mei FrieslandCampina wil omzet in Verenigd Koninkrijk in 5 jaar verdubbelen
-
02 mei DSM-Firmenich ziet volumes weer groeien, omzet daalt licht
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan