CryoHub to share results of implementation of innovative energy storage technique

14-01 06:03 | bron: FoodPro Network Belgium

Air Liquide is a partner amongst several European Universities and companies  of the Cryohub project funded by the EU and designed to demonstrate the potential for cryogenic energy storage at refrigerated warehouses.

Register now for our Webinar on 17th March 2021 to hear from experts on how the CryoHub technology was developed and demonstrated at a refrigerated facility at Frigologix in Belgium.  CTalks from the team of Universities, companies and associations involved will explore the potential for use of renewable energies, how supply can be matched to demand for refrigerated warehousing in the EU, the development of control strategies and components such as heat exchanger, as well as advanced modelling of the design and operational results.  

  • Specific recommendations of the project for policy makers and business purchasing will look at how this projects findings could support environmental and energy policies in the future.  The host site, Frigologix, will discuss how support for innovative technologies fit into their business strategy.  We will also see how the demonstrator unit was constructed by our partners Dohmeyer. 
  • We will review the kinds of obstacles encountered, how they can be overcome and what lessons for the future potential for innovation in energy storage this project point towards in discussion with the audience and with panel experts.   

More information about the project, programme and registration is available at https://cryohub.info/en-gb/results-of-the-cryohub-demonstrator-installation

 

 

Source: Air Liquide - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 jan PepsiCo wil in 2040 klimaatneutraal zijn
18 jan Picnic bekijkt uitbreiding naar Frankrijk
18 jan Beroemde speeches uit de voedingsindustrie | TedX | The true cost of food | Volkert Engelsman
18 jan Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
15 jan EFSA ontwikkelt tool voor vaststellen THT- of TGT-datum
15 jan Export eurolanden nadert niveau van voor de coronacrisis
15 jan Webinar: Digitalisering in de AGF-industrie met Aptean Food & Beverage ERP
15 jan Zero Waste Food Shop weegschalen (video)
14 jan Unilever verwacht verbetering in tweede helft van het jaar
14 jan Arla Foods wil flink groeien met online verkopen van zuivel
14 jan HEMA verliest wekelijks 10 miljoen euro en schort bestellingen op
14 jan Schouw Informatisering sluit zich aan als kennispartner bij FoodPro Network
14 jan CryoHub to share results of implementation of innovative energy storage technique
13 jan Just Eat Takeaway heeft ook in vierde kwartaal profijt van lockdown
13 jan 12 Tips tegen voedselfraude (update)
13 jan Borgesius Bakkersland: vloerrenovatie met Ucrete levert tijd- en geldbesparing op (video)
12 jan DSM en TU Delft zetten lab op voor kunstmatige intelligentie
12 jan Hoe kiest men een voedselveilige vloer?
12 jan Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
11 jan Effecten van reuk- en smaakverlies op eetgedrag nader onderzocht
11 jan Consument bereid om meer te betalen voor kweekvlees
11 jan Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
08 jan Too Good To Go haalt 31 miljoen dollar op bij investeringsronde
08 jan Ferrero opent onderzoekscentrum in Brussel
08 jan Leveren Uber chauffeurs straks ook uw boodschappen aan huis?
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?