Zijn gezonde tussendoortjes echt wel zo gezond?

26-06 06:05 | bron: FoodPro Network Belgium

WAGENINGEN - Een gemiddelde supermarkt verkoopt circa 300 verschillende soorten tussendoortjes. Voor elke consumenten- en leeftijdsgroep is er een wel een specifiek tussendoortje. Diverse wetenschappers zijn het erover eens dat mensen best af kunnen zien van een tussendoortje, want ze zijn niet echt nodig.

"Van nature vinden wij zoete, zoute en vette producten lekker. Daar valt niet veel aan te veranderen", aldus Kees de Graaf, hoogleraar Voeding en gezondheid aan de Wageningen Universiteit tegen het AD. De Graaf ziet dat het voedselaanbod de afgelopen decennia is veranderd, terwijl de energiebehoefte hetzelfde is gebleven. "We moeten proberen producten te maken met minder calorieën, en de textuur ervan te veranderen, zodat mensen zich minder snel overeten. Neem een appel. Die verzadigt meer dan een glas appelsap.’’

De Graaf vermoedt dat er de komende jaren meer producten op de markt komen die je langzamer eet en je langer een vol gevoel geven. "Er wordt nu volop onderzoek gedaan naar hoe je de calorie-inname omlaag kunt krijgen. Om die reden is het goed om de tussendoortjes onder de loep te nemen. Al lijken ze iets toe te voegen, ze gaan altijd gepaard met hoge suiker- en vetgehaltes."

De vraag is natuurlijk: zijn de tussendoortjes wel zo gezond als de fabrikanten ons allemaal willen doen geloven? "De meeste repen pronken met granen (vooral haver), noten en verwijzingen naar de natuur. ‘Bevat natuurlijke suikers’ staat regelmatig op de verpakking - dat klinkt gezond. Maar het is natuurlijk ook niks nieuws: alle suikers zijn afkomstig uit de natuur, ook die uit vruchten".

 

Bron: AD




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
13 jul Voedingsmiddelen leveren aan Tesco? (whitepaper)
13 jul Walmart laat robots de vloer schrobben (video)
13 jul De Enssieg Groep: nu ook gecertificeerd applicator van Ucrete CS vloerensysteem
10 jul Biotechnologiebedrijf in Singapore produceert melk in een laboratorium
10 jul Verplicht mondkapje in supermarkt en andere winkels
10 jul Circa 60% van de wereldwijde vleesproducten in 2040 zal plantaardig of gekweekt zijn
10 jul Understanding, Monitoring and Meeting the Differing Global Maximum Residue Limits (MRLS) For Pesticides in Food and Feed Products
10 jul Vergroot uw competenties met online training bij DNV GL
09 jul ‘Ahold Delhaize gaat strijd aan met Jumbo voor Hema’
09 jul FAO verwacht daling van 3% van het vleesverbruik in 2020
09 jul Nestlé gaat productie van Nespresso-koffie uitbreiden
09 jul Trends in de Zuid-Koreaanse food retail
09 jul Veilige en efficiënte afvuloplossingen (video)
08 jul Europees project FoodSHIFT gericht op duurzaam lokaal voedselsysteem in 9 steden
08 jul Picnic verwacht omzet van 500 miljoen euro in 2020
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?