Correcte gewichtsbepaling dankzij scheefstandcorrectie | Easy Level kantelcompenstie: altijd het juiste gewicht

24-01 06:01 | bron: FoodPro Network Belgium

DILBEEK - Heeft u er last van dat uw weegschaal niet altijd het juiste gewicht aangeeft? En geeft u daardoor wel eens te weinig of te veel weg? Dit ligt lang niet altijd aan de kalibratie en kan op lange termijn gevolgen hebben voor uw inkomsten. Ook wanneer uw weegschaal, wellicht zonder dat u het door heeft, scheefstaat, kan een onjuist gewicht worden aangeslagen. Gelukkig hebben we hier nu een oplossing voor.

Markt
 
 
Easy Level Scheefstandcorrectie

Ondanks scheefstand van de weegschaal wordt toch het juiste gewicht weergegeven: Easy Level kantelcompensatie maakt het mogelijk. Wanneer uw weegschaal op een ongelijke ondergrond staat, kunt u met deze app het verschil compenseren. Easy Level kantelcompensatie stond al op meerdere beurzen centraal. Deze innovatieve oplossing zorgt er onder andere voor dat marktkramen en andersoortige ambulante handel, ook bij oneven terrein, het juiste gewicht kunnen wegen en zo omzetverlies kunnen voorkomen. Voor deze markt is dit dan ook een uitermate geschikte toepassing. Ook op de klinkers of als u op een scheve ondergrond staat, kan de weegschaal zo worden ingesteld dat het juiste gewicht wordt aangegeven.

Daarnaast kunnen schaalvoeten gemakkelijk oneven uitgelijnd raken tijdens het reinigen van de weegschaal. Gelukkig lost Easy Level dit probleem voor u op: het vereenvoudigt de scheefstandcorrectie door middel van de waterpas en de nivellering van uw toonbankweegschaal. Met de Easy Level licentie activeert u de kantelcompensatie in uw winkelweegschaal. De hellingsensor is geïntegreerd in het systeem en detecteert automatisch wanneer de schaal wordt gekanteld. Tot een hoek van 4° brengt Easy Level de scheefstand in evenwicht; digitaal en autonoom. Het resultaat van deze intelligente oplossing: u bepaalt het juiste gewicht en dus de juiste prijs van uw goederen. Hiermee kunt u inkomstenverliezen voorkomen.

Download hier de Bizerba Easy Level Kantelcompensatie Factsheet

Case: hoe werkt de Easy Level licentie in de praktijk en wat levert het op?

Marktkoopman Gerard handelt in kaas en andere zuivelproducten. Iedere week staat hij met zijn kraam op verschillende markten in het land om zijn producten aan de man te brengen. Voor het uitprijzen van zijn producten maakt Gerard gebruik van de KH II 800 weegschaal van Bizerba. Ook maakt Gerard dankbaar gebruik van de Easy Level kantelcompensatie software, waarmee hij jaarlijks veel geld bespaart door het voorkomen van omzetverlies.Bij het opzetten van zijn marktkraam hoeft Gerard alleen maar de stekker van zijn weegschaal in het stopcontact te steken. Aan de ingebouwde hellingsensor (afbeelding 1) kan hij direct zien dat zijn weegschaal scheef staat. Dit komt doordat zijn kraam vaak op oneven terrein staat en dus niet volledig waterpas staat.

Wegen met een scheef staande weegschaal zorgt ervoor dat het gewicht van het product niet correct wordt berekend. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een stuk kaas op 300 gram wordt gewogen, terwijl deze in werkelijkheid 310 gram weegt. Om te voorkomen dat hij hierdoor op dagelijkse basis omzet misloopt, maakt Gerard gebruik van de Easy Level Software. Deze berekent zelfs bij een scheefstand van tot 4 graden automatisch het juiste en werkelijke gewicht.

Flinke besparing op jaarbasis:

Een kilo 48+ kaas kost bij Gerard 15 euro. Gemiddeld verkoopt hij stukken kaas per minimaal 500 gram. Gerard heeft zo’n 200 klanten per dag en werkt met 2 weegschalen op zijn kraam 300 dagen per jaar. Gemiddeld is de scheefstand van zijn weegschalen op de marktkraam 3 graden. Dit betekent dat Gerard jaarlijks € 1234,- bespaart op product dat hij anders gratis zou weggeven. Dankzij deze besparing wist Gerard de aanschaf van zijn KH II 800 binnen enkele jaren terug te verdienen. Gerard maakt dus inmiddels dankzij de besparing die de Easy Level kantelcompensatie hem heeft opgeleverd gratis gebruik van zijn apparatuur, waarmee hij nog enkele jaren verder kan.

Marktkoopman
Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
24 mrt Crisp stelt directeur België aan
24 mrt Picnic breidt uit in Parijs, Berlijn en Hamburg
24 mrt Ook wanneer fabrikanten onder druk staan, is onderhoud belangrijk
24 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
23 mrt Jumbo-aandelen herverdeeld over familie
23 mrt Traditioneel Engels ontbijt wordt steeds duurder
23 mrt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
23 mrt Is vertical farming echt het antwoord op het waarborgen van de voedselzekerheid in de wereld?
22 mrt FDA rondt consultatie voor kweekvleesproducent Good Meat af
22 mrt Greenyard wil ieder jaar meer dan 100 000 m³ water voor verse groenten en fruit besparen
22 mrt Vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras
22 mrt Esthetische industrievloer voor de voedingsindustrie (video)
22 mrt Zijn verse producten van een mindere klasse je beste winstkans?
21 mrt Aldi na loonsverhoging best betalende supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk
21 mrt Europese Commissie verdenkt energiedrankjesbedrijf van marktmanipulatie
21 mrt What’s Cooking? nog in onzekerheid over overname Imperial en Stegeman
21 mrt Overwin de 3 grote uitdagingen in het beheer van de cold chain met doelgerichte software
21 mrt Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
20 mrt Delhaize: 72 winkels gesloten
20 mrt Jumbo-ceo liet leveranciers 4 miljoen betalen aan zijn raceteam
20 mrt Fonterra boekt flink hogere winst
20 mrt Hoe planningssoftware voor voedselproductie zorgt voor consistent succes op 3 fronten
20 mrt Japan sets new MRLs for Zeranol in meat and seafood products
17 mrt Welke supermarktketens zijn er in Spanje en wat is hun marktaandeel?
17 mrt FrieslandCampina vindt opvolger voor naar Unilever gaande topman
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?