3 actuele technologieën en de voordelen die ze bieden voor de voedings- en drankenindustrie

bron: FoodPro Network Belgium
ETTEN-LEUR - Technologie blijft de drijvende kracht achter innovatie en verbetering in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, waardoor belangrijke voordelen in deze dynamische markt worden ontsloten. Dat is goed nieuws voor bedrijven als het uwe, want de eisen van de hedendaagse consumenten en regelgevende instanties worden steeds hoger en leggen de lat steeds hoger voor de normen waaraan bedrijven moeten voldoen.
Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee organisaties in de voedingsmiddelen- en drankensector worden geconfronteerd, is de druk om gezonde producten te leveren - volgens onderzoek van ING, geeft 43% van de consumenten over de hele wereld hieraan een hogere prioriteit dan in het verleden. Er is ook de druk om duurzamer te worden, waarbij onderzoeksbureau Kerry heeft vastgesteld dat 75% van de consumenten verwacht dat merken investeren in duurzaamheid.
Bovendien is de toenemende concurrentie op de levensmiddelen- en drankenmarkt nog een obstakel dat moet worden overwonnen, aangezien de winstmarges in het verleden dun zijn geweest en nieuwe start-ups het potentieel hebben om de sector te ontwrichten en de traditionele aanbieders te verdringen. Dit alles zet uw bedrijf ertoe aan op zoek te gaan naar elk voordeel dat u kunt krijgen- wat ons terugbrengt naar hoe technologie u de voorsprong kan geven die u nodig hebt.
In dit bericht behandelen we drie technologieën en hoe ze de resultaten op meerdere fronten in de voedings- en drankenindustrie verbeteren. Wij zullen ook bespreken hoe deze technologieën passen in een holistische digitale transformatie.
Bron: Aptean - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
04 jul Beheersing van materiaalbehoefteplanning: 5 sleutels voor voedingsmiddelen- en drankenbedrijven
-
04 jul Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
-
03 jul Jumbo merkt dat nieuwe koers werkt, hogere omzet en meer klanten
-
03 jul Danone rondt de overname van Kate Farms af
-
03 jul Carrefour zet AI in tegen voedselverspilling
-
03 jul 3 actuele technologieën en de voordelen die ze bieden voor de voedings- en drankenindustrie
-
02 jul Foodmerken zien brood in mukbang
-
02 jul Enrico Food moderniseert en groeit met ERP van Aptean
-
01 jul JDE Peet’s wil 500 miljoen euro op kosten besparen
-
01 jul Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan