Nestlé kan via enzymatisch proces suikergehalte in reeks producten verlagen

VEVEY - Nestlé heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om te komen tot een lager suikergehalte in voedingsproducten. De techniek kan worden toegepast in verschillende productcategorieën en kan ook worden benut om producten met een laag lactosegehalte en om producten op basis van magere melk te produceren, terwijl tegelijk het totale suikergehalte wordt verminderd. 

Met behulp van een enzymatisch proces kan het suikergehalte in ingrediënten zoals mout, melk en vruchtensappen tot wel 30% worden verlaagd, met daarbij een minimale impact op smaak en textuur. De ingrediënten met een verlaagd suikergehalte kunnen vervolgens worden verwerkt in verschillende producten. Het is niet nodig om zoetstoffen of vulstoffen toe te voegen, aldus Nestlé.

Wanneer de gepatenteerde methode wordt toegepast op producten op basis van melk, wordt tegelijk het gehalte aan prebiotische vezels verhoogd. Eerste klinische onderzoeken hebben aangetoond dat deze vezels de groei van meerdere soorten nuttige bacteriën kunnen ondersteunen, wat leidt tot een gunstige samenstelling van het microbioom bij gezonde volwassenen.

Het enzymatische proces om te komen tot een lager gehalte aan suiker werd voor het eerst getest in kant-en-klare dranken op basis van cacao en mout in Zuidoost-Azië. Het afgelopen jaar heeft Nestlé het al geïntroduceerd in fabriekslijnen voor dat type dranken in poedervorm van het merk Milo. De toepassing in andere productcategorieën zoals zuivelpoeders zal snel volgen.

 

Bron: Nestlé





Meer over


Laatste nieuws