Mosa Meat opent vierde kweekfaciliteit in Maastricht

MAASTRICHT - Mosa Meat, het bedrijf dat rundvlees rechtstreeks uit dierlijke cellen kweekt, heeft maandag 8 mei een extra kweekfaciliteit van 2.760 m2 geopend in Maastricht.

Het is de vierde faciliteit voor het bedrijf. In de totaal heeft Mosa Meat nu 7.340 m2 aan productieruimte beschikbaar. Binnen enkele dagen zullen de eerste productieruns van start gaan binnen de nieuwe ruimte die het bedrijf heeft betrokken.

Het bedrijf is nu in staat om honderdduizenden hamburgers van kweekvlees per jaar te produceren. Tien jaar geleden al werd de hamburger van kweekvlees gepresenteerd door Mosa Meat-medeoprichter Mark Post. Het bedrijf is sindsdien gegroeid naar meer dan 160 medewerkers, onder wie meer dan tachtig wetenschappers.

Mosa Meat hoopt binnenkort in Singapore de eerste hamburgers van kweekvlees te kunnen verkopen. Dat land loopt voor op het gebied van wetgeving voor kweekvlees. Bovendien heeft Mosa Meat er een lokale partner met wiens hulp de productiecapaciteit kan worden opgeschaald naar honderdduizenden hamburgers per jaar.

In de Europese Unie zijn producten van kweekvlees nog niet toegestaan. Onlangs meldde Business Insider nog dat toelating nog zeker anderhalf jaar op zich kan laten wachten.





Laatste nieuws