MycoTechnology klaar voor Europese expansie nadat plantaardige eiwitingrediënten goedkeuring hebben gekregen
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - De Europese Commissie heeft de status van nieuw voedingsmiddel toegekend aan twee plantaardige eiwitingrediënten van het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology. Deze FermentIQ-ingrediënten worden geproduceerd met behulp van een gepatenteerd fermentatieplatform via het mycelium van paddenstoelen. Eerder had de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA er al een positief advies over uitgebracht. Dat meldt MyCoTechnology op haar website.
MycoTechnology wil nu uitbreiding van de afzet zoeken binnen Europa. Het bedrijf heeft al de eerste Europese vertegenwoordigers aangenomen in Duitsland en Nederland, en heeft onlangs een samenwerking met Brenntag gesloten voor de distributie. Voor de Europese expansie van het bedrijf zal een deel van het budget van 85 miljoen dollar gebruikt worden die het in een recente investeringsronde kreeg.
FermentIQ is een eiwitrijk ingrediënt gebaseerd op een mengsel van erwten en rijst, gefermenteerd door paddestoelmycelia. Het is een alternatief voor soja- en dierlijke eiwitten in diverse producten. MycoTechnology ziet onder andere kansen voor verwerking in eiwitrijke dranken, zuivelalternatieven en vleesvervangers.
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan