MycoTechnology klaar voor Europese expansie nadat plantaardige eiwitingrediënten goedkeuring hebben gekregen

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft de status van nieuw voedingsmiddel toegekend aan twee plantaardige eiwitingrediënten van het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology. Deze FermentIQ-ingrediënten worden geproduceerd met behulp van een gepatenteerd fermentatieplatform via het mycelium van paddenstoelen. Eerder had de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA er al een positief advies over uitgebracht. Dat meldt MyCoTechnology op haar website.

MycoTechnology wil nu uitbreiding van de afzet zoeken binnen Europa. Het bedrijf heeft al de eerste Europese vertegenwoordigers aangenomen in Duitsland en Nederland, en heeft onlangs een samenwerking met Brenntag gesloten voor de distributie. Voor de Europese expansie van het bedrijf zal een deel van het budget van 85 miljoen dollar gebruikt worden die het in een recente investeringsronde kreeg.

FermentIQ is een eiwitrijk ingrediënt gebaseerd op een mengsel van erwten en rijst, gefermenteerd door paddestoelmycelia. Het is een alternatief voor soja- en dierlijke eiwitten in diverse producten. MycoTechnology ziet onder andere kansen voor verwerking in eiwitrijke dranken, zuivelalternatieven en vleesvervangers.





Laatste nieuws