Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren

04-08 09:25 | bron: FoodPro Network Belgium

ANKLAM - Cosun Beet Company start volgend jaar op de Duitse productielocatie in Anklam met de verwerking van de eerste biologische geteelde suikerbieten. Vanaf 2019 wordt er op kleine schaal geëxperimenteerd met deze teelt. Vorig jaar werd er verdeeld over 10 bedrijven 236 hectare biologische suikerbieten geteeld en voor dit jaar is het areaal al meer dan 500 hectare. Cosun Beet Company verwacht dat dit volgend jaar bijna 1.000 hectare zal zijn, wat kan zorgen voor de productie van 6.600 ton biologische suiker.

Nu worden de biologische suikerbieten van Cosun Beet Company door een bedrijf in Zwitserland verwerkt. In april verkocht Cosun de eerste biologische suiker. Het is de bedoeling om in 2023 de biologisch geteelde bieten in eigen beheer te verwerken. Als voorbereiding daarop bouwt Cosun Beet Company in Anklam een nieuwe suikersilo met een volume van 20.000 ton.

Om biologische suiker te kunnen produceren, heeft Cosun Beet Company een certificeringsproces afgerond. Voorwaarde is onder meer een strikte scheiding tussen de biologische en conventionele verwerkingslijnen. Behalve een aparte opslagsilo betekent het bijvoorbeeld ook dat er moet worden geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingsinstallatie.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
05 okt Tesco verhoogt lonen voor derde keer en bevriest prijzen
05 okt Vloeistofdichte vloeren voor de voedingsindustrie
05 okt Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
04 okt Ton van Veen tijdelijk topman van Jumbo
04 okt Nestlé wil koffieteelt verduurzamen
04 okt HAK stopt productie tijdelijk vanwege energiekosten
04 okt Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
04 okt Training: Toegepaste microbiologie voor foodmanagers
03 okt EU-landbouwprijzen blijven stijgen in Q2 2022
03 okt Waarom digitale transformatie in de voedingsindustrie noodzakelijk en dringend is
03 okt Efficiënter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
30 sep Hoe food ERP je helpt met internationaal handelen
30 sep Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
29 sep Just Eat Takeaway benoemt nieuwe directie en commissarissen
29 sep Delhaize opent grootste wijnbottelarij in Benelux
29 sep Staking bij Delhaize afgewend
29 sep In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture
29 sep Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
28 sep Sojaproducenten VS maken herkomst sojabonen traceerbaar
28 sep Ahold Delhaize wil CEO Frans Muller herbenoemen
28 sep Carrefour ziet verbeteringen in de markt
28 sep Nieuwe dropvariant met zeewier
28 sep Gratis e-book over de voordelen van MAP
28 sep Training: BRC Global Standard Packaging materials
27 sep Albert Heijn Foundation bestaat 15 jaar
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?