Garden Gourmet introduceert Crunchy Veggies

BRUSSEL - Garden Gourmet komt met een nieuwe innovatie: Crunchy Veggies. Dit is een mix van voorgesneden, gemarineerde groenten en peulvruchten, waarmee gemakkelijk een groenterijke maaltijd is te maken.

De voorgesneden mix is sous-vide bereid, waardoor de groenten en peulvruchten een crunchy bite behouden. De Crunchy Veggies zijn ontwikkeld via het R+D Accelerator-programma van Nestlé. Dit programma heeft als doel om innovaties op het gebied van voedingsmiddelen en dranken tot uitvoering te brengen vanuit het uitgangspunt test & learn, aldus Nestlé. Een groep van interne innovators met een passie voor voedsel werkt daar samen aan disruptieve producten.

Oliver Nussli, Research & Development Accelerator Lead bij Nestlé R&D in Singen, Duitsland: “Onze focus is het leveren van plantaardige innovaties, waaronder producten die groenten als basis hebben, om meer mensen een plantaardig dieet te laten omarmen. Door een test & learn-aanpak en onze plantaardige R&D-expertise zijn we in staat om snel een breed scala aan alternatieven voor vlees, vis en zuivel op de markt te brengen. Zo lanceerden we binnen een half jaar Wunda plantaardige melk op basis van erwteneiwit en binnen 9 maanden VUNA, een alternatief voor tonijn.”

De Crunchy Veggies zijn verkrijgbaar in Mediterraanse of Indiase marinades en vormen een basis voor gezonde recepten en zijn een caloriearme bron van vezels en eiwitten. Elke verpakking bevat 225 gram groenten en 100 gram peulvruchten, zonder conserveringsmiddelen.





Laatste nieuws