7,6 procent meer omzet voor Bonduelle Group

VILLENEUVE D'ASQ - De omzet van Bonduelle Group is over het derde kwartaal uitgekomen op 725,9 miljoen euro. Dat is een stijging van 7,6% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. De omzet over de eerste drie kwartalen van het boekjaar ligt 2,5% hoger dan vorig jaar op 2,16 miljard euro. Ondanks de oorlog in Oekraïne en de gestegen kosten stevent Bonduelle Group voor heel dit boekjaar nog steeds af op een omzetstijging van 3%.

In Europa noteerde Bonduelle het afgelopen kwartaal een omzet van 336 miljoen euro. Dat is 9,3% meer dan vorig jaar. Buiten Europa realiseerde Bonduelle afgelopen kwartaal een omzetstijging van 6,2% tot 389,9 miljoen euro. 

Afgelopen kwartaal realiseerde de divisie diepgevroren de grootste groei. Het betreft een omzetstijging van 14,8% tot 198,7 miljoen euro. De categorie ingeblikt realiseert een groei van 11,6% tot 280,1 miljoen euro. De omzet in het segment verse producten daalde het afgelopen kwartaal met 1,3% tot 247,1 miljoen euro. 

De resultaten over het derde kwartaal zijn positief, aldus Bonduelle Group. In maart waarschuwde het bedrijf nog dat de vooruitzichten negatief beïnvloed zouden kunnen worden door de oorlog in Oekraïne. Het bedrijf realiseerde afgelopen jaren zo'n 5% van de omzet in Rusland. Hoewel Bonduelle niet van plan is om alle activiteiten in Rusland te stoppen in het kader van het garanderen van voedselzekerheid, meldt Bonduelle wel dat de gemaakte winsten in het land gedurende de conflictperiode besteed worden aan wederopbouw van infrastructuur en landbouw- en voedselecosystemen in Oekraïne.

Bonduelle rekent op een omzetgroei van 3% voor heel dit jaar. 

Bekijk de cijfers van Bonduelle hier





Laatste nieuws