Ook Sainsbury's opent eerste kassaloze winkel

LONDEN - Ook Sainsbury’s heeft zijn eerste kassaloze supermarkt geopend. De technologie achter de autonome supermarkt is afkomstig van Amazon.

De eerste kassaloze winkel van Sainsbury's kreeg de naam SmartShop Pick & Go en is gelegen in West-Londen. In die buurt liggen ook al soortgelijke winkels van Amazon Fresh en Tesco GetGo.

De SmartShop Pick & Go-formule is gebouwd rond Amazons just walk out-technologie. Om de supermarkt binnen te gaan, moeten klanten een QR-code scannen met behulp van de SmartShop-app, die moet worden gekoppeld aan een betaal- of creditcard. De cameratechnologie detecteert vervolgens wat ze in hun tas stoppen en bij het verlaten van de winkel worden de boodschappen automatisch afgerekend.

Met de nieuwe winkel richt de Britse supermarktketen zich in de eerste plaats op het aanbieden van on-the-go eten en drinken aan (gehaaste) werknemers. De lancering bouwt verder op het succes van het bestaande SmartShop-systeem, waarbij klanten zelf de producten scannen met behulp van handsets of een app. SmartShop groeide vorig jaar met 173% en is inmiddels beschikbaar in 1.400 winkels van Sainsbury's.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om winkelen gemakkelijk en handig te maken voor onze klanten," aldus digitaal directeur Clo Moriarty. “We zijn enthousiast over de lancering van 'SmartShop Pick & Go', dat contactloos winkelen zonder kassa biedt aan onze klanten en we zijn benieuwd naar hun feedback." 

 

Foto: Sainsbury's





Laatste nieuws