European Bakery mag Dutch Bakery overnemen

TILBURG - De Britse 3i Group mag via de nieuw opgerichte onderneming European Bakery Bidco het Nederlandse bedrijf MAP beheer overnemen van Egeria.  Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt besloten. MAP beheer is de onderneming achter de producent van afbakproducten Dutch Bakery. Er blijft volgens de mededingingsautoriteit na de overname door de investeerder voldoende concurrentie over op de markt voor afbakproducten.

3i is een internationale investeerder. Voor de overname van Dutch Bakery heeft de investeerder European Bakery Bidco en haar enige aandeelhouder European Bakery Group opgericht.

Dutch Bakery

Dutch Bakery is een bakkerijbedrijf dat zich voornamelijk richt op het produceren van afbakproducten voor supermarkten. Daarbij wordt modified atmosphere packaging toegepast om een houdbaarheid van 3 maanden te garanderen. Het bedrijf produceert onder meer bolletjes, petit pains, croissants, kaiserbroodjes en ciabatta's, baguettes en broodsnacks zoals saucijzenbroodjes, bapao's en gebak.

Private label

Vrijwel alle afbakproducten worden onder private label verkocht, met uitzondering van een beperkt aantal (snack)producten die worden verkocht aan groothandels, retailers en (andere) partijen in de voedingsindustrie in Nederland en groothandels in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.





Laatste nieuws