ABN AMRO verwacht stijging suikerprijs

24-02 08:29 | bron: FoodPro Network Belgium

AMSTERDAM - Voor het suikerseizoen 2020/21 heeft de International Sugar Organisation (ISO) berekend dat er een mondiaal tekort aan suiker zal zijn van 3,5 miljoen ton. Dit lijkt veel, maar is slechts 2% (of 1 week) van de mondiale consumptie. Het verwachte tekort geeft toch speculanten een reden om hun posities op te bouwen in de suikermarkt. Hierover bericht Casper Burgering, sectoreconoom bij ABN AMRO.

De prijs van suiker steeg mede daardoor hard in de afgelopen tien maanden. Op 27 april 2020 bereikte de prijs nog een laagterecord van 9,38 dollarcent per pond. Dit lage niveau was sinds juni 2007 niet meer voorgekomen. De opmars sindsdien is indrukwekkend. Tot aan het einde van 2020 steeg de prijs met 57%. En begin 2021 lijkt aan de opmars nog geen einde. Van 1 januari dit jaar tot en met half februari is de prijs inmiddels gestegen met zo’n 7%. Maar nog steeds is de suikerprijs relatief laag.

Burgering: "Ik denk dat speculanten voorlopig hun portefeuilles niet snel suikervrij zullen maken. De markt voor suiker is momenteel krap, mede door logistieke problemen en het tekort aan containers. De krapte blijft dit seizoen voortduren. Samen met de sterkere Braziliaanse real richting eind 2022 ligt een verdere stijging van de suikerprijs daarom voor de hand. Ik houd mijn consumptie-opties nog even open, hoewel ik ook dondersgoed weet dat suikervrij het betere alternatief is."

 

Bron: ABN AMRO





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 apr Amazon lanceert nieuw food-huismerk
14 apr Nieuwe techniek kan in vitro-testen van voedingsmiddelen vervangen
14 apr Product Tour | Optimale tracering en kwaliteitscontroles voor de bakkerijsector
14 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
13 apr Europees informatiesysteem voor labelen van voedingsmiddelen
13 apr Jumbo schrapt functies in winkels
13 apr Voorkom productiestops dankzij Ucrete industrievloeren (video)
13 apr De snackindustrie: Nieuwste trends & ontwikkelingen
12 apr Vrees voor bananentekort door Aziatische schimmel
12 apr Hygi├źnisch en sterk: Ucrete van Master Builders Solutions een vloersysteem voor de voedingsindustrie
12 apr Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
09 apr 'Impossible Foods bereidt beursgang voor'
09 apr Nestl├ę ziet waarde in gebruik van voedingssupplement tijdens zwangerschap
09 apr Kraft Heinz wil productie van kleinverpakkingen ketchup snel opvoeren
09 apr Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
08 apr Coca-Cola past Europese structuur aan
08 apr Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees
08 apr Belgische voedingsindustrie: hard getroffen maar niet geveld
08 apr Zijn verse producten van een mindere klasse je beste winstkans?
08 apr Vacature: Laborant microbiologie
07 apr Carrefour breidt partnership met Deliveroo verder uit
07 apr Foodmerken zien brood in mukbang
07 apr Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
06 apr Aviko-topman verwacht dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020
06 apr Danone wil komende jaren 1.850 banen schrappen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?