Nieuwe topmanagement-structuur FrieslandCampina

22-02 10:21 | bron: FoodPro Network Belgium

AMERSFOORT - Om de transformatie te versnellen en de wendbaarheid van het bedrijf verder te vergroten, voert FrieslandCampina wijzigingen in de topmanagement-structuur door. De Executive Board, momenteel bestaande uit de CEO en CFO, wordt versterkt met de President Food & Beverage en de Chief People Officer. In het vernieuwde Executive Leadership Team komen alle bedrijfsonderdelen en strategische functies samen wat zorgt voor minder managementlagen, betere besluitvorming en versnelde uitvoering van de strategie. Hierover bericht FrieslandCampina in een persbericht.

Hein Schumacher, CEO FrieslandCampina: “Door de leiders van alle bedrijfsonderdelen en strategische functies in het Executive Leadership Team aan tafel te hebben, kunnen beslissingen snel en in onderlinge samenhang worden genomen. Meer verantwoordelijkheden bij onze leiders neerleggen leidt tot een platte, wendbare organisatie waardoor er echt snelheid kan worden gemaakt met de transformatie van FrieslandCampina. We leven in een dynamische wereld waarin we continu op veranderende omstandigheden moeten inspelen en kansen in de markt moeten pakken om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om dat samen met het vernieuwde Executive Leadership Team te doen.”

Voorgenomen Executive Leadership Team

Executive Board

  • Hein Schumacher, Chief Executive Officer
  • Hans Janssen, Chief Financial Officer (per 1 mei 2021)
  • Geraldine Fraser, Chief People Officer
  • Roel van Neerbos, President FrieslandCampina Food & Beverage

Andere leden Executive Leadership Team

  • Herman Ermens, President FrieslandCampina Ingredients
  • Berndt Kodden, President FrieslandCampina Specialised Nutrition
  • Arnoud van den Berg, President FrieslandCampina Trading
  • Roger Loo, Vice-President FrieslandCampina Professional
  • Roman Scieszka, Global Director Supply Chain
  • Margrethe Jonkman, Global Director Research & Development
  • Simone Boitelle, Global Director Corporate Affairs
  • Kemal Cetin, Chief Information Officer
  • Hein Brenninkmeijer, Global Director Corporate Development

De Raad van Commissarissen heeft de voorgenomen aanpassingen in de topmanagement-structuur goedgekeurd en de betrokken ondernemingsraad is om advies gevraagd. Naar verwachting zal de nieuwe topmanagement-structuur per 1 maart 2021 worden ingevoerd.

Per 1 maart 2021 zal Jaska de Bakker terugtreden als lid van de Executive Board. De Bakker zal tot 1 mei 2021 de functie van CFO blijven vervullen zoals op 11 januari 2021 is aangekondigd.

 

Bron: FrieslandCampina





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
26 feb Greenyard zet 10,3% meer om in derde kwartaal van boekjaar 2020/2021
26 feb Seminarie ‘Food: innovation & safety’
26 feb Mondelez maakt al zijn verpakkingen recycleerbaar
25 feb Omzetdaling voor AB InBev in vierde kwartaal
25 feb Klaar voor volledig inzicht in je productie omgeving met Aptean Process Manufacturing OEE?
25 feb Vivera mogelijk voor honderden miljoenen verkocht
25 feb Model voorspelt groei van Listeria monocytogenes in kaas
25 feb Ban op ongezonde snacks aan supermarktkassa’s werkt
24 feb Nestlé neemt receptboxen SimplyCook over
24 feb Havermelkmaker Oatly naar beurs van New York
24 feb ABN AMRO verwacht stijging suikerprijs
24 feb Opwarmen voor diepvries
24 feb Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
23 feb Danone, Cargill en Nuscience onderscheiden als fabrieken van de toekomst
23 feb Just Eat Takeaway topman investeert in producent kweekvlees
23 feb Flexibel produceren in de zoetwarenproductie dankzij veranderende gezondheidstrends
23 feb Hoe hygiëneproblemen in de voedingsmiddelenindustrie voorkomen?
22 feb Nieuwe topmanagement-structuur FrieslandCampina
22 feb Belgian Pork Group investeert de komende 5 jaar 112 miljoen euro
22 feb Meatless ziet perspectief in verwerking van lokaal geteelde veldbonen
22 feb Efficiënter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
19 feb Omzetgroei van 3,6% voor Nestlé
19 feb Walmart: flink meer omzet, maar minder winst
19 feb Hoe kiest men een voedselveilige vloer?
19 feb 12 Tips tegen voedselfraude (deel 2)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?