Cargill investeert 18 miljoen euro in House of Chocolate
bron: FoodPro Network Belgium
MOESKROON - Cargill gaat in Moeskroen een 'House of Chocolate' bouwen om de ontwikkeling van nieuwe producten makkelijker te maken en de samenwerking met klanten te verbeteren. Het nieuw te bouwen complex omvat een chocoladebelevingscentrum, een pilotfabriek en een sensorisch laboratorium voor innovatie en training. Met het bouwen van het 'House of Chocolate' is een investering van 18 miljoen euro gemoeid.
In het complex kunnen klanten straks inspiratie opdoen bij gastronomische chocoladechefs en brainstormen over nieuwe producten. De pilotfabriek biedt productontwikkelaars daarnaast de mogelijk om concepten uit te testen in kleinschalige productieruns die een waarheidsgetrouwe simulatie zijn van de omstandigheden aan de productielijnen. Het sensorische laboratorium moet er toe bijdragen dat de nieuwe producten qua smaak, uiterlijk en textuur aan de verwachtingen van klanten voldoen.
De bouw is inmiddels gestart. Het is de bedoeling dat in de herfst van 2021 de deuren openen. Het chocoladebelevingscentrum en sensorische laboratorium zullen vanaf januari 2022 operationeel zijn.
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan