Cargill investeert 18 miljoen euro in House of Chocolate

30-09 12:19 | bron: FoodPro Network Belgium

MOESKROON - Cargill gaat in Moeskroen een 'House of Chocolate' bouwen om de ontwikkeling van nieuwe producten makkelijker te maken en de samenwerking met klanten te verbeteren. Het nieuw te bouwen complex omvat een chocoladebelevingscentrum, een pilotfabriek en een sensorisch laboratorium voor innovatie en training. Met het bouwen van het 'House of Chocolate' is een investering van 18 miljoen euro gemoeid.

In het complex kunnen klanten straks inspiratie opdoen bij gastronomische chocoladechefs en brainstormen over nieuwe producten. De pilotfabriek biedt productontwikkelaars daarnaast de mogelijk om concepten uit te testen in kleinschalige productieruns die een waarheidsgetrouwe simulatie zijn van de omstandigheden aan de productielijnen. Het sensorische laboratorium moet er toe bijdragen dat de nieuwe producten qua smaak, uiterlijk en textuur aan de verwachtingen van klanten voldoen.

De bouw is inmiddels gestart. Het is de bedoeling dat in de herfst van 2021 de deuren openen. Het chocoladebelevingscentrum en sensorische laboratorium zullen vanaf januari 2022 operationeel zijn.




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 okt ING voorziet forse groei Europese markt voor vlees- en zuivelvervangers
22 okt Hogere verkoopcijfers maar lagere omzet voor Unilever
22 okt Horecasluiting en thuiswerken drukken resultaat Sligro
22 okt Op zoek naar een sterke industriële vloer? (video)
22 okt Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
21 okt HEMA komt in handen van investeringsfonds en Jumbo familie van Eerd
21 okt Nestlé ziet omzet aantal producten met dubbele cijfers groeien
21 okt 12 Tips tegen voedselfraude (deel 2)
21 okt Beroemde speeches uit de voedingsindustrie | TedX | The true cost of food | Volkert Engelsman
21 okt De juiste vloer: doorslaggevend voor de voedselveiligheid
20 okt Wetenschappers: pas richtlijnen rond mogelijk ongezonde babyflesjes aan
20 okt Carrefour lanceert gepersonaliseerde voedselscore
20 okt Mondelēz opent onderzoekscentrum voor cacao
20 okt Nestlé gaat samenwerken met Canadese bedrijven voor toelevering van plantaardige ingrediënten
20 okt Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
20 okt Borgesius Bakkersland: vloerrenovatie met Ucrete levert tijd- en geldbesparing op (video)
19 okt Danone gaat herstructureren en enkele activiteiten afstoten
19 okt Auchan verkoopt Chinese tak aan Alibaba
19 okt Steunmaatregelen horeca: Fevia vraagt globaal steunpakket, ook voor toeleveranciers
19 okt ’30-40 procent supermarkten gaat verdwijnen’
19 okt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
16 okt Bonduelle doet op World Food Day zeven beloftes voor een duurzame toekomst
16 okt Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
16 okt Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
16 okt Voedselveiligheid is bij Ter Beke van cruciaal belang
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?