Cargill investeert 18 miljoen euro in House of Chocolate

MOESKROON - Cargill gaat in Moeskroen een 'House of Chocolate' bouwen om de ontwikkeling van nieuwe producten makkelijker te maken en de samenwerking met klanten te verbeteren. Het nieuw te bouwen complex omvat een chocoladebelevingscentrum, een pilotfabriek en een sensorisch laboratorium voor innovatie en training. Met het bouwen van het 'House of Chocolate' is een investering van 18 miljoen euro gemoeid.

In het complex kunnen klanten straks inspiratie opdoen bij gastronomische chocoladechefs en brainstormen over nieuwe producten. De pilotfabriek biedt productontwikkelaars daarnaast de mogelijk om concepten uit te testen in kleinschalige productieruns die een waarheidsgetrouwe simulatie zijn van de omstandigheden aan de productielijnen. Het sensorische laboratorium moet er toe bijdragen dat de nieuwe producten qua smaak, uiterlijk en textuur aan de verwachtingen van klanten voldoen.

De bouw is inmiddels gestart. Het is de bedoeling dat in de herfst van 2021 de deuren openen. Het chocoladebelevingscentrum en sensorische laboratorium zullen vanaf januari 2022 operationeel zijn.





Laatste nieuws