België: opkomst van alternatieve dierlijke productie

29-09 06:03 | bron: FoodPro Network Belgium

ANTWERPEN - Wijnbouw is in België inmiddels redelijk ingeburgerd, maar minder bekend zijn de teelten van andere alternatieve gewassen zoals spelt, quinoa en kikkererwten. Ook bij dierlijke producten wordt er geëxperimenteerd met nieuwe producten (insecten) en productiemethoden (kweekvlees). Soms gebeuren deze ontwikkelingen onder invloed van klimaatverandering of technologische innovaties, maar vaak ook door veranderende consumentenvoorkeuren en een actieve zoektocht naar manieren om minder afhankelijk te worden van goedkoop ingevoerd plantaardig eiwit, aldus Agroberichten Buitenland.

Kweekvlees

Ook België kent zijn eerste experiment met kweekvlees. De Vlaamse start-up Peace of Meat werkt samen met het Stamcelinstituut van de KU Leuven aan de ontwikkeling van foie gras uit kweekvlees. Het doel is om in 3 jaar tijd eendenlevercellen te kweken en daarna de cellen te vermenigvuldigen.

Vervolgens moeten de cellen vetgemest worden, waarvoor het onderzoeksteam steun zal krijgen van smaakstoffenproducent Solina en patéspecialist Nauta. De Vlaamse overheid ondersteunt het project financieel, omdat het om een innovatief segment van de Vlaamse voedselindustrie gaat.

Lees meer op de website van Rijksoverheid (NL)

 

Bron: Agroberichten Buitenland (NL)




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 okt ING voorziet forse groei Europese markt voor vlees- en zuivelvervangers
22 okt Hogere verkoopcijfers maar lagere omzet voor Unilever
22 okt Horecasluiting en thuiswerken drukken resultaat Sligro
22 okt Op zoek naar een sterke industriële vloer? (video)
22 okt Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
21 okt HEMA komt in handen van investeringsfonds en Jumbo familie van Eerd
21 okt Nestlé ziet omzet aantal producten met dubbele cijfers groeien
21 okt 12 Tips tegen voedselfraude (deel 2)
21 okt Beroemde speeches uit de voedingsindustrie | TedX | The true cost of food | Volkert Engelsman
21 okt De juiste vloer: doorslaggevend voor de voedselveiligheid
20 okt Wetenschappers: pas richtlijnen rond mogelijk ongezonde babyflesjes aan
20 okt Carrefour lanceert gepersonaliseerde voedselscore
20 okt Mondelēz opent onderzoekscentrum voor cacao
20 okt Nestlé gaat samenwerken met Canadese bedrijven voor toelevering van plantaardige ingrediënten
20 okt Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
20 okt Borgesius Bakkersland: vloerrenovatie met Ucrete levert tijd- en geldbesparing op (video)
19 okt Danone gaat herstructureren en enkele activiteiten afstoten
19 okt Auchan verkoopt Chinese tak aan Alibaba
19 okt Steunmaatregelen horeca: Fevia vraagt globaal steunpakket, ook voor toeleveranciers
19 okt ’30-40 procent supermarkten gaat verdwijnen’
19 okt Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
16 okt Bonduelle doet op World Food Day zeven beloftes voor een duurzame toekomst
16 okt Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
16 okt Delino een mosterdgele vloer op maat van elke saus (video)
16 okt Voedselveiligheid is bij Ter Beke van cruciaal belang
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?