Ucrete van Master Builders Solutions in het R&D center van Arla Foods

22-12 06:01 | bron: FoodPro Network Belgium

SKEJBY - Het R&D-team van Arla Foods verlegt elke dag de grenzen van wetenschap en technologie om het beste uit zuivel te halen. Voor de bouw van haar nieuwe onderzoekscomplex, het Arla Innovation Centre, ging de onderneming op zoek naar een vloer die voldeed aan de vereisten op het vlak van hygiëne en duurzaamheid en ook een stevige basis vormde voor geavanceerde productontwikkeling. Ontdek waarom Ucrete, de perfecte keuze was ...

Een futuristische center voor levensmiddelentechnologie

Het Agro Food Park in Skejby, Denemarken, is één van de belangrijkste bedrijfs- en onderzoekslocaties in de wereldwijde levensmiddelensector en ligt in het hart van de Deense levensmiddelencluster. Met zo’n prestigieuze reputatie was dit voor Arla de ideale plaats om zijn nieuwe testcenter te vestigen, waar 150 R&D-medewerkers van over de hele wereld samenwerken aan een portfolio van zuivelproducten voor retailmarkten in Europa, Azië en Zuid-Amerika, met de meest geavanceerde laboratoriumapparatuur op het vlak van zuivelinnovatie.

Strenge eisen voor hygiënische vloeren en veiligheid

Uiteraard zijn strikte hygiënenormen essentieel voor elke voorziening waar voedsel wordt verwerkt en de vloerspecificatie voor Arla’s innovatieve nieuwe R&D-hub was geen uitzondering. De vloer moest voldoen aan de reglementaire vereisten van de International Food Standard (IFS); kortom, de groei van bacteriën tegengaan, zeer goed te reinigen zijn en bestand zijn tegen agressieve schoonmaakmiddelen.

Ook de werkomgeving is belangrijk en die omvat ook de lucht die de werknemers in het gebouw inademen. De juiste vloer voor de vestiging mocht geen gassen, vluchtige organische stoffen (VOS) of geuren uitstoten die de lucht kunnen verontreinigen en levensmiddelen kunnen aantasten. Passende gradaties van slipweerstand waren nodig om te voorkomen dat medewerkers uitglijden, struikelen en vallen op vloeren die soms nat en vettig kunnen zijn. Tot slot moest de vloer slijtvast en robuust zijn, en een lange levensduur hebben.

Het juiste Ucrete vloersysteem kiezen

De projectontwikkelaar, de adviserend ingenieur en de architect van het Arla Innovation Centre werkten samen met de vloerexperts van Master Builders Solutions om alle criteria voor de vloer van dit spraakmakende proefproject af te wegen en kwamen zo uit bij het Ucrete HF100RT vloersysteem, dankzij de juiste combinatie van prestatiekenmerken.

Ucrete HF100RT is een industrievloer die wordt aangebracht door een gietproces, op basis van het unieke Ucrete heavy-duty polyurethaanharssysteem. De vloer heeft een gemiddelde slipweerstand en is geschikt voor occasionele lekken. Hij is zeer eenvoudig te reinigen en is bestand tegen de hogedrukreiniging met heet water in het Arla Innovation Centre. Ucrete HF100RT biedt  weerstand tegen chemicaliën, zuren en basen, inclusief geconcentreerd melkzuur bij 60 °C, en is dus bestand tegen melk,  zuivelproducten en ontsmettingsmiddelen. Door zijn hoge dichtheid is deze vloer volledig resistent tegen de groei van bacteriën, wat een optimale hygiëne ondersteunt.

Met Ucrete HF100RT is frisse lucht vanzelfsprekend, want deze vloer verspreidt geen geuren of andere stoffen die levensmiddelen kunnen aantasten. De vloer is niet contaminerend, zelfs niet tijdens het plaatsen. Aangezien het systeem voldoet aan de vereisten van zowel de IFS-norm als het HACCP-systeem voor gevarenanalyse en aan de strenge VOS-vereisten van de Duitse AgBB-normen en het Eurofins Air Comfort Gold-label kreeg uitgereikt, vinkt dit alle vakjes voor elke vereiste af.

Geavanceerd succes

Na de installatie van 2495 m² Ucrete opende het Arla Innovation Centre in 2017 zijn deuren en is nu een van de vele Deense zuivelfabrieken die op Ucrete vloeren kunnen rekenen. De vestigingen van wereldklasse en de ultramoderne laboratoria ontdekken nog elke dag nieuwe, interessante mogelijkheden voor R&D en ondersteunen Arla’s wereldwijde ambities op het vlak van zuivelgezondheid en voedingswaarde, productformulering en duurzame zuivelproductiemethoden.

Meer weten over hygiënische vloeren? Kom in contact met ons.

 

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
18 jan PepsiCo wil in 2040 klimaatneutraal zijn
18 jan Picnic bekijkt uitbreiding naar Frankrijk
18 jan Beroemde speeches uit de voedingsindustrie | TedX | The true cost of food | Volkert Engelsman
18 jan Duvel: de beste vloer voor het beste bier (video)
15 jan EFSA ontwikkelt tool voor vaststellen THT- of TGT-datum
15 jan Export eurolanden nadert niveau van voor de coronacrisis
15 jan Webinar: Digitalisering in de AGF-industrie met Aptean Food & Beverage ERP
15 jan Zero Waste Food Shop weegschalen (video)
14 jan Unilever verwacht verbetering in tweede helft van het jaar
14 jan Arla Foods wil flink groeien met online verkopen van zuivel
14 jan HEMA verliest wekelijks 10 miljoen euro en schort bestellingen op
14 jan Schouw Informatisering sluit zich aan als kennispartner bij FoodPro Network
14 jan CryoHub to share results of implementation of innovative energy storage technique
13 jan Just Eat Takeaway heeft ook in vierde kwartaal profijt van lockdown
13 jan 12 Tips tegen voedselfraude (update)
13 jan Borgesius Bakkersland: vloerrenovatie met Ucrete levert tijd- en geldbesparing op (video)
12 jan DSM en TU Delft zetten lab op voor kunstmatige intelligentie
12 jan Hoe kiest men een voedselveilige vloer?
12 jan Waar liggen de risico's binnen voedselveiligheidssystemen?
11 jan Effecten van reuk- en smaakverlies op eetgedrag nader onderzocht
11 jan Consument bereid om meer te betalen voor kweekvlees
11 jan Wegen | uitprijzen | etiketteren in de AGF sector (video)
08 jan Too Good To Go haalt 31 miljoen dollar op bij investeringsronde
08 jan Ferrero opent onderzoekscentrum in Brussel
08 jan Leveren Uber chauffeurs straks ook uw boodschappen aan huis?
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?