Fevia: Voorstelling Roadmap Voedingsverpakking van de toekomst
bron: FoodPro Network Belgium
AFFLIGEM - De Roadmap "Voedingsverpakking van de toekomst" is een project waarbij met inbreng vanuit de hele keten van voedselverpakkingen onderzoekslijnen werden uitgezet voor de komende jaren. Met de onderzoekslijnen uit de Roadmap kan de industrie, samen met overheids- en kennisinstellingen, geavanceerde verpakkingen ontwikkelen, gefocust op de noden en prioriteiten van de toekomst.
Het project kwam tot stand in een samenwerkingsverband tussen Pack4Food en de vier belangrijkste speerpuntclusters in België: Flanders’FOOD (voeding), VIL (logistiek), Catalisti (chemie en kunststoffen) en SIM (materialen). Universiteiten, diverse organisaties (waaronder Fost Plus, OVAM en Fevia) en een 50 tal bedrijven over de hele keten heen gaven hun input voor de opmaak van deze roadmap.
Opzet van de Roadmap
Binnen de roadmap werd een gezamenlijke visie & strategie geformuleerd m.b.t. Voedingsverpakkingen van de Toekomst, met 2030 als horizon. Door toekomstige innovatietrajecten & onderzoekslijnen te identificeren en contacten te leggen tussen bedrijven, zullen innovaties kunnen gerealiseerd worden om die visie waar te maken.
Innovaties omtrent circulaire verpakkingen zijn een belangrijke stap om de ambities van de voedingssector omtrent duurzame verpakkingen waar te maken. Zie www.verpakkingen2025.be
Voorstelling Roadmap
Op 6 december wordt de Roadmap officieel voorgesteld in De Montil in Affligem. U bent van harte welkom om deze voorstelling bij te wonen.
Het programma van de dag kan u hieronder vinden.
Inschrijven kan via deze link.
Bron: Fevia
Laatste nieuws
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan