Tekort aan gele spliterwt door populariteit vegaburgers
10 mei 2021 06:03
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
NEW YORK - Door de enorme populariteit van vleesvervangers, zoals de vegaburger, is er in de Verenigde Staten een tekort ontstaan aan verwerkte gele spliterwten. Deze eiwitrijke erwt is de grondstof voor de vleesvervangers van onder meer Beyond Meat.
Door het tekort is er een run ontstaan op de gele spliterwt, aldus The Financial Times. De consumptie van het eiwit uit de gele erwt is in de VS sinds 2015 al verdubbeld naar circa 275.000 ton. Dit jaar zal dit naar verwachting nog eens met 30 procent toenemen.
Volgens de Financial Times is de spliterwt populair omdat die vaak wordt gebruikt als alternatief voor de sojaboon. Het proteïnepoeder uit de gele spliterwt is de basis voor de vleesvervangers van Beyond Meat.
Laatste nieuws
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan