RIVM: filet americain altijd invriezen
bron: FoodPro Network Belgium
BILTHOVEN - Het invriezen van rauwe vleesproducten, met name filet americain, vóór consumptie kan volgens het RIVM jaarlijks honderden ernstige ziektegevallen door toxoplasmose schelen.
Volgens het Nederlandse onderzoeksinstituut valt een zogeheten Toxoplasma-infectie, vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen, te voorkomen wanneer filet americain minimaal 48 uur bij circa -12 graden wordt ingevroren.
De ziekte toxoplasmose ontstaat gebruikelijk door het eten van rauw vlees, vooral filet americain. Met name bij zwangere vrouwen kan dit leiden tot miskramen, vroeggeboorten en hersen- en oogafwijkingen bij het kind. Circa de helft van de ziektegevallen komt door het eten van vleesproducten.
Minister Bruins (Volksgezondheid) laat weten: "Ik zou het advies van het Voedingscentrum aan zwangere vrouwen om geen rauw vlees te eten altijd ter harte nemen. Wat goed is aan dit onderzoek van het RIVM is dat het perspectief biedt op het verminderen van ziekte.” De minister gaat het onderzoek bestuderen.
Laatste nieuws
-
26 apr Lagere omzet en marge voor Corbion
-
26 apr Unilever-topman wil realistische duurzaamheidsdoelen
-
26 apr Wijnconsumptie op laagste niveau sinds 1996
-
26 apr Arla Foods Ingredients neemt activiteiten in wei over van Volac
-
26 apr Ahold Delhaize opent tech-studio in Roemenië
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan