Extreme vraag naar vlees in China
bron: FoodPro Network
BEIJING - Nu China blijft urbaniseren nemen steeds meer Chinezen een Westerse levensstijl aan. Deze trend vindt met name plaats in de grotere Chinese steden. Van vegetarisch, typische Chinese gerechten, naar meer Westerse gerechten met vlees.
De Chinese Minister van Landbouw heeft al aangegeven dat China in 2020 100 miljoen ton vlees zal consumeren, terwijl de Chinese vleesproductie tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk niet verder komt dan 90 miljoen ton.
Dit zou andere landen moeten inspireren om te investeren in de export naar China. Op de SIAL in Shanghai wordt er uitgebreid aandacht gegeven aan dit onderwerp. Hormel Foods, 1 van de grootste vleesproducenten in de Verenigde Staten opende onlangs al een nieuwe fabriek in Jiaxing.
Met name in steden als Shanghai en Beijing en de meer welvarende Zuid-Oost kust van China liggen kansen in de provincies Zhejiang, Guangdong and Fujian.
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Energiebesparing bij verdampen CO2 in de voedingsindustrie?
-
24 apr PepsiCo verlaagt zoutgehalte in chips van het merk Lay's
-
24 apr Heineken zag bierverkoop eerste kwartaal aantrekken
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan