Deliveroo draait break-even

LONDEN - Winstgevendheid komt mogelijk eerder dan verwacht voor Deliveroo. In de tweede helft van het jaar bereikte de Britse maaltijdbezorgdienst het break-evenniveau in alle regio’s.

Nadat woensdag Just Eat Takeaway met beter dan verwachte winstcijfers kwam komt ook Deliveroo met sterke cijfers naar buiten. Deliveroo zag vorig jaar het transactievolume toenemen met 7%, terwijl het marktaandeel steeg in belangrijke markten zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

Volgens het bedrijf dank zij een niet aflatende focus op de hyperlokale consument. Daardoor draaide Deliveroo break-even in alle regio’s waar het actief is, zelfs in de markten waar Deliveroo recent vertrok zoals Nederland en Australië.

De EBITDA over het volledige jaar zou dan ook uitkomen op -1%, wat beter is dan de eerder ingeschatte -1,2% tot -1,5%. Ook in 2023 zal de aangepaste EBITDA blijven verbeteren, aldus Deliveroo. Het management van de maaltijdbezorgdienst zal meer informatie verschaffen op 16 maart, bij de publicatie van de volledige bedrijfsresultaten.





Laatste nieuws