Meer omzet voor La Lorraine Bakery Group

La Lorraine Bakery Group (LLBG) behaalde in 2023 een omzet van 1,36 miljard euro. Dat zorgt voor een sterke omzetgroei van 16%, gedreven door investeringen in nieuwe productiecapaciteit in Europa en innovaties in haar strategische productcategorieën. De REBITDA-marge als percentage van de omzet bedroeg 13,9%, een sterk herstel na een moeilijker jaar van sterke inflatie in 2022. Duurzaamheid blijft een essentieel element in de strategie van LLBG, met een eerste belangrijke vermindering van de CO2-voetafdruk.

Tegen 2028 streeft LLBG ernaar de omzet in Europa, Turkije en het Midden-Oosten met meer dan 50% te laten groeien, door sterk te innoveren én tegelijk de ecologische impact te verminderen. “Om die ambitie te halen, zijn de medewerkers van La Lorraine Bakery Group van cruciaal belang. Alleen al in 2024 plannen we 400 extra medewerkers aan te werven, waarvan 100 in België, en rollen we samen onze mouwen op om het verschil te maken” stelt Guido Vanherpe, Group CEO La Lorraine Bakery Group.

In 2023 realiseerde LLBG met 1,36 miljard euro omzet een solide omzetgroei van 16% ten opzichte van 2022 dankzij ambitieuze investeringen in nieuwe productiecapaciteit in West- en Centraal Oost-Europa en in sterke innovaties in de strategische productcategorieën van La Lorraine Bakery Group zoals artisanale broodjes (rose rolls) en beignets (DoNutWorryBeHappy bites).

De REBITDA van de groep bedroeg 189 miljoen euro in 2023, een stijging met 38% tegenover 2022. Deze groei is te verklaren door het herstel na een sterk inflatoir jaar 2022, waarin de marges van het bedrijf sterk onder druk kwamen te staan. 

2023 was opnieuw een recordjaar met een investeringsbudget van 184 miljoen euro. Het grootste deel van deze investeringen gaat naar nieuwe fabriekshallen, productielijnen en opslagmagazijnen. De belangrijkste projecten werden gerealiseerd in Erpe-Mere, Roemenië, Tsjechië en met de joint venture-partners in Griekenland en Italië. Ook vernieuwde LLBG de patisserieateliers in Oostende & Alken.

Laatste nieuws