WUR Cursus Gastronomie voor alle food professionals gaat na de zomer van start

02-08 06:05 | bron: FoodPro Network Belgium

WAGENINGEN - Anno 2022 moet alles anders in de gastronomie. Ontwikkelingen als de groene Michelinster en plantaardige biefstuk bij ’s lands bekendste biefstuk-keten zijn daarvan twee voorbeelden.

Hoe breng je als chef, productontwikkelaar, menu engineer of adviseur verfrissende culinaire concepten op de markt of in je restaurant, die, naast dat ze geweldig smaken ook echt bijdragen aan duurzaamheid én gezondheid? Wat zijn precies de psychologische, sociale en fysieke achtergronden bij het culinair genieten en de smaakwaarneming en hoe kun je met die kennis de totale klantervaring nog beter beïnvloeden? Je gasten zijn er klaar voor, nu jij nog!

Leer samen met vakgenoten in de blended (online én op locatie) cursus “Gastronomic Science for Future Food” van Wageningen University & Research (WUR), hoe je deze intrigerende kennis in jouw voordeel kunt toepassen.

Opbouw cursus

Eerst volg je 3 weken in oktober 2022, in eigen tempo, online lessen van wetenschappers van WUR, in een community met andere deelnemers. Daarna ben je in november 2022 samen 2 dagen te gast bij top chef Leon Mazairac, in het Utrechtse Karel V hotel-restaurant. Onder de bezielende leiding van dr. Guido Camps doe je de laatste wetenschappelijke inzichten op, om die vervolgens toe te kunnen passen in jouw eigen situatie. Daarnaast bevat het programma de nodig vertaalslagen naar de gastronomie met een interessante line-up van praktijksprekers, uit industrie en gastronomie én natuurlijk wordt er gewerkt in de keuken, onder leiding van Leon! Je hoort daarnaast o.a. live het verhaal van Meesterkok Jelle Wagenaar van restaurant ’t Seminar, die al in 2021 bij de eerste groene Michelinsterren werd verkozen.

Meer informatie via de site van WUR: Blended Course Gastronomic Science for Future Food - WUR

 

Let op: deze cursus komt in aanmerking voor €1000 STAP-subsidie, informatie via de bovenstaande link. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
05 okt Tesco verhoogt lonen voor derde keer en bevriest prijzen
05 okt Vloeistofdichte vloeren voor de voedingsindustrie
05 okt Wat is premiumisatie en hoe vormt het de drankenindustrie?
04 okt Ton van Veen tijdelijk topman van Jumbo
04 okt Nestlé wil koffieteelt verduurzamen
04 okt HAK stopt productie tijdelijk vanwege energiekosten
04 okt Traceerbaarheidsuitdagingen voor producenten van sauzen en dressings
04 okt Training: Toegepaste microbiologie voor foodmanagers
03 okt EU-landbouwprijzen blijven stijgen in Q2 2022
03 okt Waarom digitale transformatie in de voedingsindustrie noodzakelijk en dringend is
03 okt Efficiënter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
30 sep Hoe food ERP je helpt met internationaal handelen
30 sep Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
29 sep Just Eat Takeaway benoemt nieuwe directie en commissarissen
29 sep Delhaize opent grootste wijnbottelarij in Benelux
29 sep Staking bij Delhaize afgewend
29 sep In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture
29 sep Omarm de toenemende complexiteit in productieplanning
28 sep Sojaproducenten VS maken herkomst sojabonen traceerbaar
28 sep Ahold Delhaize wil CEO Frans Muller herbenoemen
28 sep Carrefour ziet verbeteringen in de markt
28 sep Nieuwe dropvariant met zeewier
28 sep Gratis e-book over de voordelen van MAP
28 sep Training: BRC Global Standard Packaging materials
27 sep Albert Heijn Foundation bestaat 15 jaar
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?