Europese consument kritisch over voedselaanbod
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - Voor The EIT Food Trust Report hebben 19.800 consumenten uit 18 Europese landen zich uitgesproken over de mate van vertrouwen dat zij hebben in het voedingssysteem en in voedingsproducten.
Van de ondervraagde consumenten denkt 55% dat het voedselaanbod veilig is. Van de deelnemers is 22% van mening dat voedsel in het algemeen niet veilig is.
Van de ondervraagde consumenten beoordeelt 43% het beschikbare voedsel als gezond en 30% beoordeelt het voedselaanbod als duurzaam geproduceerd. Van de deelnemers vindt 42% het aanbod echter niet duurzaam.
Circa 67% van hen heeft vertrouwen in boeren en tuinders en 53% heeft vertrouwen in retailers. Het aantal ondervraagde consumenten dat vertrouwen heeft in overheden en voedselfabrikanten bedraagt respectievelijk 47% en 46%.
EIT Food is een Europees initiatief voor voedselinnovatie. Het betreft een samenwerking van de voedingsindustrie, start-ups, onderzoekscentra en universiteiten uit heel Europa.
Het volledige rapport The EIT Food Trust Report is hier te vinden.
Bron: EIT Food
Laatste nieuws
-
08 mei Uber blijft profiteren van vraag naar maaltijden en taxiritjes
-
08 mei Winst Ahold Delhaize daalt door reorganisatie België
-
08 mei AB InBev verdient meer door duurder bier
-
08 mei Eiwittransitie maakt frikandel gezonder
-
08 mei Het beknopte softwareoverzicht voor de voedingsindustrie
-
07 mei Milka en Oreo verdwijnen uit de rekken bij Rewe
-
07 mei Nestlé investeert 100 miljoen dollar in Vietnamese koffiefabriek
-
07 mei Orde in de chaos van certificaten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie
-
06 mei Kraft Heinz ziet consumenten afhaken door prijsverhogingen
-
06 mei Foodmerken zien brood in mukbang
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan