Colruyt nog de goedkoopste, maar verschil met Albert Heijn wordt kleiner

HALLE - Uit onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat Colruyt nog altijd de goedkoopste supermarkt van België is. Het verschil met Albert Heijn wordt echter wel kleiner.

Bij de merkproducten moet Colruyt de eerste plaats wel delen met Red Market. Albert Heijn komt op de derde plaats, bij Albert Heijn zijn merkproducten 2% duurder.

Bij de witte producten heeft Colruyt wel op zijn eentje de leiding. Op de tweede plaats staat Leader Price, terwijl de white label producten bij Albert Heijn 4% duurder zijn dan Colruyt. Op vlak van huismerken is Leader Price de goedkoopste: bij Colruyt zijn de huismerken circa 6% duurder, bij Albert Heijn i7%.

Over de drie categorieën heen is Colruyt de goedkoopste. Albert Heijn komt op de tweede plaats en is 2% duurder dan Colruyt. Red Market is 4% duurder en is goed voor de derde plaats. 

De duurste supermarkten zijn Intermarché, Match en Smatch. Hier liggen de prijzen 14 tot 15% hoger dan bij Colruyt. Voor het onderzoek bezocht Test-Aankoop 710 supermarkten van twintig verschillende ketens en het vergeleek in totaal 118.000 prijzen.





Laatste nieuws