Biologisch bier Ginette overgenomen door AB InBev

LEUVEN - De drang van AB InBev om bedrijven over te nemen kan maar niet gestild worden. Nu neemt AB InBev ook het Belgische biologische biermerk Ginette over. Ginette was op zoek naar een koper, omdat het zelf niet meer aan de vraag kon voldoen.

Vergroten van capaciteit

Ginette werd in 2009 gelanceerd door vier Waals-Brabantse ondernemers. Inmiddels zijn er al verschillende varianten van het merk op de markt te vinden. Met de overname wil Didier Hamoir, één van de oprichters, biologisch bier introduceren bij een groter publiek. In 2017 moeten er zelfs drie biologische biercafe's geopend worden. Hamoir komt in dienst van AB InBev.

Geen eigen brouwerij

Ginette heeft momenteel geen eigen brouwerij. De bieren worden gebrouwen bij de Hengouwse brouwerij La Binchoise. In eerste instantie blijft de productie ook op deze locatie, maar zal deze wel verdubbeld worden naar 3.000 hectoliter in 2017. Dat is ook gelijk de maximumcapaciteit voor Ginette bij La Binchoise. Later zal er naar een oplossing gezocht worden om de capaciteit verder te laten groeien.

Vorige maand nam AB InBev brouwerij Bosteels over. Bosteels is de brouwer van Kwak en Tripel Karmeliet.





Laatste nieuws