Rewe Group stopt met brood- en banketproductie

Rewe Group heeft een andere invulling gevonden voor het bedrijventerrein bij Frankfurt am Main, dat oorspronkelijk bedoeld was om een nieuwe vleesverwerkingsfabriek voor de eigen supermarkten te vestigen. Vanaf 2028 zal het bedrijf Harry-Brot, onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteit, brood en bakwaren produceren in een nieuwe, ultramoderne bakkerij en deze producten ook aan de Rewe Group gaan leveren

De supermarktketen heeft besloten om zich in de toekomst terug te trekken uit de productie van brood en bakkerijproducten. De plannen die nu in uitvoering zijn, voorzien erin de productielocatie van bakkerij Glockenbrot in Frankfurt am Main de komende 3 tot 5 jaar geleidelijk af te bouwen en de eigen productie te beëindigen, met inachtneming van de inspraak- en medezeggenschapsrechten uit de ondernemingswet. Bovendien wordt de productielocatie in Bergkirchen verkocht aan Harry-Brot. 

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteiten. De onderhandelingen met de ondernemingsraad beginnen de komende weken. Doel is om advies te geven over de noodzakelijke operationele veranderingen, waaronder een belangenafweging en een sociaal plan, om sociaal aanvaardbare oplossingen te vinden voor de medewerkers op de locatie Frankfurt.

Laatste nieuws