Mosa Meat dient eerste aanvraag voor Europese marktgoedkeuring in

Mosa Meat, het bedrijf dat pioniert met de productie van vlees via celkweek, heeft zijn eerste aanvraag ingediend voor marktgoedkeuring onder de Novel Foods-regelgeving van de Europese Unie. Deze aanvraag richt zich op gecultiveerd rundervet, dat samen met plantaardige ingrediënten kan worden gebruikt om hamburgers, gehaktballen, empanada's en bolognese te maken.

De Europese Commissie en de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA zullen het gecultiveerde vet van Mosa Meat nu evalueren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Singapore, waar complete producten worden beoordeeld, vraagt de Europese Unie om afzonderlijke goedkeuring van gecultiveerde ingrediënten. Mosa Meat heeft ervoor gekozen om met gecultiveerd vet te beginnen, omdat dit een essentiële bijdrage levert aan de vertrouwde smaak, geur en textuur van rundvlees.

De aanvraag bij de Europese Commissie is een belangrijke stap naar een introductie van gecultiveerde producten op de Europese markt. Het volgt op de eerste proeverijen die Mosa Meat recent organiseerde. Het is pas de tweede keer dat een gecultiveerd product voor het Novel Foods-proces van de Europese Unie wordt ingediend. Het proces zal naar verwachting ongeveer 18 maanden duren.

Laatste nieuws