EU Richtlijn Verpakking: wat u moet weten naarmate de EU Richtlijn 94/62/EG evolueert

bron: FoodPro Network
Als we echte duurzaamheid voor onze voedsel- en drankensystemen wereldwijd willen bereiken, moeten er onder andere twee problemen worden aangepakt: het gebruik van overmatig en niet-biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal; en het ontstaan van verpakkingsafval.
De beleidsmakers van de Europese Unie (EU) erkenden dat feit bijna drie decennia geleden, toen de Europese Raad op 20 december 1994 Richtlijn 94/62/EG publiceerde. Deze richtlijn was bedoeld om de productie van verpakkingsafval te helpen voorkomen; het hergebruik en de recycling van verpakkingsmaterialen te bevorderen; en de totstandbrenging van een circulaire economie te vergemakkelijken.
Er zijn ook vrij ambitieuze doelstellingen vastgesteld voor de terugwinning (50 tot 65% van het gewicht) en de recycling (25 tot 45% van het gewicht) van verpakkingsmaterialen. Dat gezegd hebbende, liet het veel van de details en middelen om deze doelen te bereiken over aan de individuele EU-lidstaten, en nu, 30 jaar later, heeft de groep minder vooruitgang geboekt dan verwacht en voldoet het nog steeds niet aan de benchmarks die ze hebben gesteld.
Als gevolg hiervan vervangt de Europese Raad de richtlijn door de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR), die strengere eisen en aanvullende doelstellingen voor de recycling van specifieke verpakkingsmaterialen bevat.
In deze blog leggen we uit hoe de PPWR voortbouwt op Richtlijn 94/62/EG en delen we de perspectieven van Anke Kondermann, senior productmanager bij Aptean, en Joel Haußmann-Leicht, duurzaamheidspartner bij groenteproducentenorganisatie Reichenau-Gemüse eG.
Bron: Aptean - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
12 feb Ahold Delhaize boekt iets meer omzet
-
12 feb Heineken verkoopt meer
-
12 feb Steeds meer biologische boeren in Duitsland
-
12 feb Hoe maak je voedselveiligheid onderdeel van de hele organisatie?
-
11 feb Omzet Coca-Cola stijgt vooral door prijsverhogingen
-
11 feb Nestlé wil koffieteelt verduurzamen
-
11 feb Webinar | Cloud en AI zijn de drijvende kracht achter technologische transformatie
-
10 feb McDonald's verkoopt meer door acties
-
10 feb Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
-
10 feb Het belang van traceerbaarheid in de supply chain en de technologieën die dit mogelijk maken
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan