Tuinboon maakt chocola in Europa

bron: FoodPro Network
Voor chocola hebben we binnenkort misschien wel geen cacaoboon meer nodig. De Britse start-up Nukoko probeert met tuinbonen chocola te maken, aldus FoodNavigator.
De tuinboon en de cacaoboon bevatten beide de stof viciline, die de chocoladesmaak bepaald. Daar voeg je nog wat vet, suiker, lecithine en melkpoeder aan toe en je hebt chocola.
De start-up ging op zoek naar een cacao-alternatief. Cacaoproductie leidt tot ontbossing en CO2 uitstoot door transport en de sector kampt met slechte arbeidsomstandigheden voor de boeren. Bovendien bedreigt klimaatverandering de cacaoteelt. Tuinbonen kunnen gewoon in het Verenigd Koninkrijk worden geteeld.
Nekoko heeft inmiddels 1,5 miljoen dollar aan investering opgehaald voor hun idee. Het bedrijf zit nu nog in de onderzoeksfase, maar denkt dat zijn tuinboonchocolade goedkoper zal zijn dan de gewone cacaochocolade. Ook omdat de cacaoprijs nog nooit zo hoog is geweest als nu.
De start-up wil zich niet beperken tot tuinbonen. Er zijn meer bonen die viciline bevatten. Nukoko wil kijken of ze hun productieproces kunnen aanpassen aan die andere bonen, die wellicht op andere plekken beter lokaal verkrijgbaar zijn.
Laatste nieuws
-
21 mrt Amerikaanse FDA overweegt Nutri-Score-achtig FoP-logo
-
21 mrt Afval bestrijden met food-specifiek ERP
-
20 mrt IJsjesdivisie Unilever wordt The Magnum Ice Cream Company
-
20 mrt Biefstuk en hamburgers worden nog duurder door schaarste
-
20 mrt ACI Group breidt aanbod plantaardige eiwitten uit
-
20 mrt McCain wil voor 350 miljoen euro investeren in Franse fabrieken
-
20 mrt 4 manieren om met data waarde toe te voegen in de uitdagende Food & Beverage industrie
-
19 mrt Picnic gaat samenwerken met met Intermarché
-
19 mrt Wanneer en waarom je bedrijf Food ERP software nodig heeft
-
19 mrt Those Vegan Cowboys zet stappen in precisiefermentatie
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan