De minder bekende voordelen van ERP-software voor de levensmiddelenindustrie belichten

ETTEN-LEUR - De meeste professionals in de voedings- en drankenindustrie met een algemene kennis van enterprise resource planning (ERP) zijn zich bewust van de voordelen op hoog niveau die de technologie biedt, waaronder beter geïnformeerde besluitvorming via een uniforme digitale database en bidirectionele traceerbaarheid dankzij specifieke functies voor supply chain management.

Maar wie dieper graaft en zich echt verdiept in de ins en outs van deze systemen, zal zeker meer voordelen ontdekken die hij kan waarderen. Door te kiezen voor een doelgerichte, branchespecifieke oplossing vindt u extra hulpmiddelen die u kunt inzetten voor betere resultaten en specifieke manieren waarop verbeteringen kunnen worden gerealiseerd die verder gaan dan verwacht.

Deze minder bekende of "verborgen" voordelen van ERP-software voor de levensmiddelenindustrie verdienen nadere bestudering, aangezien het levensmiddelen- en drankenlandschap een concurrerende en dynamische ruimte is en bedrijven als het uwe gemotiveerd zijn om een voorsprong te nemen op andere merken en een groter marktaandeel op te eisen. We behandelen er een aantal die worden aangeboden door verschillende ERP's voor voeding en dranken evenals een aantal die uniek zijn voor ons eigen aanbod, Aptean Food & Beverage ERP.

Minder bekende voordelen van ERP voor de levensmiddelenindustrie

De volgende voordelen halen misschien niet de krantenkoppen, maar zijn toch zeer waardevol voor fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Houd er rekening mee dat deze korte lijst niet volledig is - er zijn andere voordelen die niet zo vaak worden besproken - maar dit zijn enkele van de meest opmerkelijke, omdat ze u kunnen helpen toekomstig succes veilig te stellen en processen te creëren die groei stimuleren.

Beter voorbereid op het seizoen

Door gebruik te maken van de prognose- en planningsfuncties van een ERP voor levensmiddelenproductie, kunt u uw aanbod beter afstemmen op de verwachte vraag en seizoenspieken in uw productsegment voorblijven.

Het is het beste als uw software rekening kan houden met zowel historische verkoopgegevens als opkomende trends om betrouwbare prognoses te maken, want beide moeten worden gebruikt om uw voorspellingen te onderbouwen, zodat u kansen om te verdienen kunt benutten zonder met overtollige voorraad te zitten die u niet kunt verkopen.

Verhoogde productiviteit van het personeel

ERP's voor de levensmiddelenindustrie zijn doorgaans gebouwd om veel van de handmatige taken te automatiseren die anders door uw toch al drukke werknemers zouden worden uitgevoerd, en kunnen dus zowel tijd als moeite besparen.

Wanneer kwaliteits- en nalevingscontroles automatisch door het systeem kunnen worden geactiveerd en handheld integratie van barcodescanners de saaiheid van inventarisatieprocessen wegneemt, kunnen uw medewerkers zich concentreren op meer bedrijfskritische taken.

Minder afval

Met de functies voor vervalbeheer van ERP voor levensmiddelen kunt u de houdbaarheid van zowel grondstoffen als eindproducten in de gaten houden, zodat u uw investeringen optimaal kunt benutten en producten kunt gebruiken voordat ze bederven en afval worden.

Kwaliteitscontrolefuncties helpen ook bij het opsporen van fouten in uw productieprocessen, zodat u de hoeveelheid uitval en herbewerking tot een minimum kunt beperken, wat u geld en tijd bespaart.

Lees meer op de website van Aptean

 

Bron: Aptean - partner FoodPro Network

Laatste nieuws