Groep aandeelhouders wil dat Nestlé meer inzet op gezonder aanbod

Nestlé moet de hoeveelheid gezonde producten die het verkoopt aanzienlijk verhogen. Dat eist een groep aandeelhouders met een gezamenlijk beheerd vermogen van 1680 miljard dollar. De aandeelhouders hebben voor de aandeelhoudersvergadering een resolutie ingediend waarin wordt gevraagd om veel ambitieuzere doelen dan de doelstellingen die Nestlé op dit terrein zelf heeft geformuleerd.

De kritische aandeelhouders worden geleid door de Britse non-profit investeringsorganisatie ShareAction. Deze organisatie deed ook al oproepen bij Danone, Kellogg’s en Kraft Heinz op om meer openheid te geven en ambitie te tonen bij het aanbieden van gezonde voeding.

Nestlé kondigde vorig jaar nieuwe gezondheidsdoelstellingen aan en beloofde de verkoop van voedzamere producten voor 2030 met 50% te verhogen. ShareAction vindt dat niet ambitieus genoeg. Nestlé beschouwt bijvoorbeeld koffie als een voedzaam product.  De aandeelhouders vinden dat Nestlé zich aan internationaal geaccepteerde normen voor gezonde voeding moet houden.

Meer over


Laatste nieuws